Charlotte Cornil / Researcher

University of Liège / Biologist, PhD in Sciences, trained in neuroendocrinology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik bestudeer hoe hormonen het gedrag en de voortplanting controleren. Veel van de chemicaliën die we dagelijks gebruiken (van plastic voedselcontainer, pesticiden tot cosmetica en brandvertrager in onze computer of autostoel) interfereren met de normale hormonale werking en veranderen zo de normale ontwikkeling, het metabolisme en de voortplanting van vele soorten, inclusief onszelf. Deze chemische stoffen dragen bij aan gezondheidsproblemen bij de mens, maar ze dragen ook bij aan de verstoring van ecologische systemen en de vermindering van de biodiversiteit. Bij sommige soorten is de ontwikkeling van een individu als mannetje of vrouwtje afhankelijk van de temperatuur waarop het is geïncubeerd (tijdens de ontwikkeling). Met de opwarming van de aarde worden deze soorten met uitsterven bedreigd als gevolg van een gebrek aan seksuele partners. Met het verdwijnen van soorten wordt ons eigen voortbestaan bedreigd.
In de loop der jaren hebben we als gezin geleidelijk aan onze consumptie van biologische en lokale voeding, gekocht in winkels waar biologische groenten en fruit niet in plastic verpakt zijn, verhoogd. We drinken water uit de kraan of glazen flessen. We eten in het seizoen, vermijden verwerkt voedsel en hebben onze vleesconsumptie verminderd. Onze kinderen gaan naar school met zelfgemaakte snacks, broodjes en soep in roestvrijstalen blikjes. We verbouwen wat van onze groenten. We hebben maar één auto die we minimaal gebruiken. Door de week gaat de auto van huis naar school en van daaruit gaan we met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk. We sorteren ons afval en brengen het naar het recyclingpark.
Ons huis is gerenoveerd, we hebben het dak geïsoleerd toen we er introkken, maar het kan nog beter. Het verwarmingssysteem is momenteel niet compatibel met een warmtepomp, maar is een alternatief voor een warmtepomp. Om ons werk te presenteren en andere wetenschappers te ontmoeten moet ik op reis. Als het mogelijk is vlieg ik graag met de trein, maar ik vlieg nog steeds één tot drie keer per jaar lange afstanden (vaak naar Amerika). Ik ben op dit moment op zoek naar manieren om mijn activiteiten in Europa te actualiseren, maar dit is een uitdaging.
Belangrijke veranderingen in de maatschappij/politiek :

  • Het bevorderen van lokale, kleinschalige en duurzame landbouw
  • Verbetering van de sortering en recyclage van individueel en industrieel afval
  • Herontwikkeling van lokale kruidenierswinkels of supermarkten waar kwaliteitsvoedsel over de toonbank beschikbaar is (niet voorverpakt).
  • Controle en beperking van industrieel afval
  • Belasting op kerosine om de invoer van goederen uit de hele wereld te beperken
  • Bevordering van duurzame productie (einde geplande veroudering) en de herontwikkeling van reparatiewerkplaatsen.

Originally posted 2018-05-19 22:40:05.

%d bloggers vinden dit leuk: