Peter Claeys / Professor

VUB / Economics

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

De economische systemen kunnen plotseling veranderen, met dramatische gevolgen, zoals we hebben gezien met de wereldwijde financiële crisis. Ook de klimaatverandering kan ons wereldwijd in grote problemen brengen en zelfs kleine temperatuursveranderingen zijn niet geruststellend. Ons vermogen om te reageren is beperkt en verre van voldoende om de huidige vooruitzichten aan te pakken.
Ik heb afgezien van het bezit van een auto en heb het water- en elektriciteitsverbruik tot een minimum beperkt, maar ik kan niet zo veel doen als ik wil, omdat de mogelijkheden voor vervoer beperkt zijn en de energiebesparende maatregelen niet van mij afhankelijk zijn (wonen in een appartementsblok).
Ik ben voorstander van radicale innovatie in Europa, zodat we een goed voorbeeld kunnen zijn van hoe we toekomstige economische uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze historische bijdrage aan de uitstoot kunnen schoonmaken.

Originally posted 2018-05-25 09:41:38.

%d bloggers vinden dit leuk: