Roseline C. Beudels-Jamar de Bolsée / Head, Conservation Biology Unit

Royal Belgian Institute of Natural Sciences / Conservation Biology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn belangrijkste zorg als instandhoudingsbioloog is het verdwijnen van de natuur. Ik ben al 40 jaar een natuurbeschermingsbioloog en werk vooral in de tropen, maar ook in meer gematigde omgevingen. En ik heb herhaaldelijk met eigen ogen gezien wat mijn soort met de natuur doet. Het verdwijnen van zoveel populaties van zoveel soorten, de vernietiging van habitats, de voortdurende aantasting van de natuur door mensen baart mij grote zorgen. Ik heb er altijd naar gestreefd om bij te dragen aan het tot staan brengen en ombuigen van het verlies aan biodiversiteit en het herstel van de populaties en habitats van in het wild levende dieren en planten. Ik ben er absoluut van overtuigd dat er voor de mensheid geen toekomst is op een gedegradeerde planeet. Maar “behoud van de biodiversiteit” kan niet beperkt worden tot het beschermen van alleen de soorten die we nodig hebben voor ons eigen voortbestaan. Ik ben ervan overtuigd dat het onze verantwoordelijkheid is om de meest bedreigde soort van allemaal te redden, dat wil zeggen alle andere grote gewervelde dieren, die zeer representatief zijn voor ons natuurlijk erfgoed. Mijn belangrijkste focus is altijd geweest om bij te dragen aan de totstandkoming van beschermde gebieden en netwerken van beschermde gebieden. De volgende stappen omvatten een goed beheer van deze aangewezen gebieden, de ontwikkeling van herstelplannen voor bedreigde soorten. En het opbouwen van een kiesdistrict met lokale gemeenschappen, maar ook lokale en nationale overheden, andere organisaties die in dezelfde gebieden werkzaam zijn.
Natuurlijk heeft mijn eigen manier van leven invloed op het milieu waarin we leven. Door mijn werk ben ik een frequente reiziger, tegenwoordig probeer ik mijn reizen te beperken en vergaderingen tot een minimum te beperken door andere middelen te gebruiken. Ik heb ook mijn dieet aangepast, ik eet bijvoorbeeld alleen vlees van dieren die gras eten. Ik word geconfronteerd met een gecompliceerde kwestie als het gaat om mijn eigen dagelijkse bewegingen, aangezien ik ongeveer 130 km van mijn kantoor woon. Met de trein betekent het een 5 uur durende heen- en terugreis, als alles goed werkt.
Ik ben van mening dat politici die milieukwesties – natuur en klimaat – niet op hun agenda hebben gezet als de nummer 1-kwestie, nu volstrekt onwettig zijn. Onze overheden moeten massaal investeren in het redden van natuur, schoon vervoer, duurzame landbouw en natuurherstel (Green New Deal, New deal voor natuur & mensen). We moeten de neiging hebben om het huidige economische systeem, dat uit de hand loopt, grondig te wijzigen. Productiviteit moet niet langer worden gezien als het uiteindelijke doel. Er moeten regels komen op financieel gebied.

Originally posted 2018-05-10 17:59:14.

%d bloggers vinden dit leuk: