Fabien Darrouzet / Research Scientist

Royal Belgian Institute for Space Aeronomy (IASB-BIRA) / Geophysics

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik maak me grote zorgen over de opwarming van het klimaat, vooral als gevolg van menselijke activiteiten. We zien nu al veel alarmerende signalen en er moet nu actie worden ondernomen, op persoonlijk niveau, maar ook vooral op het niveau van de staat/politiek.
Wat mijzelf betreft, ben ik onlangs begonnen met het maken van wat compost met mijn familie-voedselafval. Ik verbouw groenten in een tuinbak (systeem beschikbaar gesteld door de stad). We proberen meer lokale en seizoensgebonden voedselproducten te kopen. We proberen minder te reizen met het vliegtuig en gebruiken onze auto zo min mogelijk. We gaan vaak naar “reparatiecafé” om een tweede of derde leven te geven aan sommige objecten.
Het is moeilijk om mensen die betrokken zijn bij de klimaatverandering te maken, zelfs binnen een federaal onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de klimaatverandering !!
Op politiek niveau moeten er meer acties worden ondernomen. In het bijzonder moeten zij in ieder geval de “Accords de Paris” volgen en toepassen, dit is een minimum. In België moet een consensus worden gevonden tussen alle gewesten en gemeenschappen, er is geen tijd om te vechten en te discussiëren…. Er moet dringend actie worden ondernomen, bijvoorbeeld met betrekking tot het gebruik van fossiele energie. Voor de grote vervuilende bedrijven moeten belastingen worden ingevoerd en/of verhoogd. Veranderingen van gewoonten op persoonlijk vlak zullen niet genoeg zijn en mogen voor politici geen alibi zijn om niets meer te doen….

Originally posted 2018-10-31 00:29:07.

%d bloggers vinden dit leuk: