Lenka Zychova / Scientist

Royal Belgian Institute of Space Aeronomy (BIRA-IASB) / Astrophysics

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Door te bestuderen hoe het universum het leven op aarde beïnvloedt door ruimteweer of asteroïde inslagen, zien we hoe kwetsbaar het leven is. Er zijn vijf bekende massa-extincties in de geschiedenis van het leven op aarde bekend, waaronder het beroemde uitsterven van dinosaurussen, veroorzaakt door natuurrampen. De kans om het leven op aarde uit te roeien door een ruimte-evenement is vandaag de dag zeer klein. Je zou zeggen dat we nu veilig zijn. Maar dat zijn we niet. Naar mijn mening is de grootste uitdaging voor de mensheid en de grootste bedreiging voor het leven op aarde de mensheid zelf. De manier waarop we gewend zijn geraakt aan alledaagse levenspatronen, zonder niet alleen na te denken over de gevolgen, maar ook over de manier waarop deze patronen in stand worden gehouden, is afschuwelijk. Vanuit mijn perspectief is het meest angstaanjagende feit dat ik heb geleerd hoe groot de vervuilende stof methaan is. Het grootste deel van mijn leven heb ik me nooit veel zorgen gemaakt over de vlees- of melkproductie. Ik heb echter steeds meer geleerd over dierlijk gedrag, menselijk gedrag, de manier waarop massaproductie werkt, de extreme conditie van fokdieren, dat noch vlees noch melk nodig is voor de menselijke voeding en ontwikkeling, en ik besefte dat ik geen deel wil uitmaken van deze keten. En dat ik deze manier van vleesproductie zeker niet met mijn geld wil betalen (en dus ondersteunen). Het besef, hoe groot de vervuilende stof methaan is, heeft mij ertoe aangezet om ook het gebruik van zuivelproducten te verminderen.
Een ander aspect dat ik in mijn leven veranderd ben, betreft de verpakking en geïmporteerde levensmiddelen. Mijn partner en ik kopen alleen lokale producten en proberen verpakte groenten te vermijden door onze eigen katoenen zakken of dozen te gebruiken. Ik zie een verandering in mijn omgeving, meer en meer mensen zijn zich bewust van de milieuproblemen. Er zijn echter nog steeds tal van uitdagingen in de samenleving met betrekking tot de bedreigingen voor het milieu. Een ding is de individuele geestesgesteldheid en een tweede ding is het politieke aspect. Bijvoorbeeld: als het reizen met een vliegtuig goedkoper is dan het reizen met de trein, hoe kunnen we dan milieuvriendelijker reizen? De belangrijkste uitdaging is nu het besef van de samenleving dat ieder individu verantwoordelijk is voor zijn of haar daden en dat deze daden ernstige gevolgen kunnen hebben voor de hele planeet. Het is nog niet te laat, we moeten gewoon uit de comfortzone komen en ons bewust worden van het belang van de beslissingen van het dagelijks leven.

Originally posted 2018-07-04 13:11:25.

%d bloggers vinden dit leuk: