Manuela Panzacchi / Researcher

Norwegian Institute for Nature Research / Ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

  • Als ecoloog gaat het vooral om de impact van menselijke activiteiten op ecosystemen. Met name de gefragmenteerde ontwikkeling van de infrastructuur versplintert de habitat en vernedert deze met een ongelooflijke snelheid wereldwijd.
  • In mijn privéleven probeer ik zo min mogelijk te vliegen, probeer ik te vertrouwen op lokaal, ecologisch voedsel, en tegelijkertijd de vleesconsumptie te minimaliseren (we verbouwen wat groenten, en vertrouwen zoveel mogelijk op vissen en jagen), probeer ik alles wat gerecycled kan worden te hergebruiken en opnieuw te recyclen, gebruik ik zoveel mogelijk fietsen, etc. Vanuit een professionele kant werk ik aan het identificeren van gebieden die prioriteit moeten krijgen voor natuurbehoud, groene corridors, en om te helpen menselijke activiteiten en landontwikkeling minder van invloed te maken op wilde dieren en ecosystemen. Op mijn werkplek probeer ik het verkleinen van onze voetafdruk te bevorderen (bijv. door gebruik te maken van videoconferenties in plaats van vliegen, recycling).
  • De moeilijkheden die ik tegenkom zijn helaas talrijk. Eerst en vooral mijn eigen tijdsdruk – ik zou bijvoorbeeld een trein van 2500 km kunnen nemen om mijn ouders in het buitenland te bezoeken…. maar in plaats daarvan vlieg ik. Het zou ook fantastisch zijn om al het voedsel te produceren dat ik zelf nodig heb, maar dit kost tijd, en met een fulltime baan en een dochter wordt tijd vaak een grote beperking. Op mijn werkplek stuit ik vaak op weerstand van de leidinggevenden, wanneer we suggesties doen om onze voetafdruk te verkleinen. Het is ook moeilijk om te bezuinigen op vluchten, omdat ik onderzoeker ben en internationale samenwerkingsverbanden heb.
  • De samenleving wordt door ons gemaakt – dus moeten we allemaal veranderen. Kinderen moeten worden opgeleid om zich bewust te worden van de milieuproblematiek – zij zullen in de nabije toekomst de generatie zijn die aan de macht is en moeten daarom al in een vroeg stadium worden opgeleid tot liefde en respect voor de natuur. Daarom moet het schoolsysteem drastisch veranderen en moeten er wereldwijd nieuwe cursussen worden ingevoerd die zich richten op onze omgeving als nieuwe standaard. Consumentengedrag moet niet langer worden aangemoedigd, vooral wanneer het gericht is op kinderen. Advertenties mogen bijvoorbeeld alleen worden toegestaan als ze aan bepaalde milieunormen voldoen. Kerstmis zelf, bijvoorbeeld, moet zijn huidige gezicht veranderen en moet actief worden omgevormd van de ultieme uiting van consumentisme tot de ultieme uiting van liefde en respect – voor zowel het hele levende wezen als voor onze planeet. Tot slot moeten politici, beleidsmakers en landbeheerders kunnen rekenen op een nauwe samenwerking met ecologen en klimatologen. Beslissingen die van invloed zijn op onze planeet kunnen niet langer worden genomen zonder rekening te houden met wetenschap en ecologie

Originally posted 2018-06-28 02:45:39.

%d bloggers vinden dit leuk: