Charlotte Bréda / Postdoctoral researcher

University of Liège / Anthropology of Nature / Citizen science / transdisciplinary research

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik ben antropoloog en mijn expertise gaat over de verschillende kennis over de veranderingen in de natuur en het milieu en hun interacties.
Tijdens mijn promotieonderzoek heb ik de kennis over kusterosie in Canada bestudeerd en de manier waarop deze kennis in aanmerking wordt genomen bij politieke besluitvorming en territoriaal beheer. Ik ben ervan overtuigd dat de lokale kennis meer betrokken moet worden bij de lokale impact van klimaatverandering en de manier van leven.
Mijn postdoc onderzoek heeft tot doel een methode te ontwikkelen om samen met wetenschappers, burgers en belanghebbenden kennis op te bouwen over het milieu op het grondgebied van belgisch luxemburg in een transdisciplinair perspectief. Ik beoordeel de voorwaarden voor het opzetten van deze methode van kennisproductie als instelling. Ik probeer de wetenschap op een andere manier te maken om bij te dragen aan een duurzamer gebied. Mijn onderzoek betreft momenteel een nieuw burgerbeheer voor het bos in België.

Ik maak mijn eigen cosmetica (zeep, tandpasta, deodorant…) en schoonmaakproducten voor het huis. Het is een manier om minder plastic te verspillen en meer lokale en natuurlijke producten te gebruiken. Ik eet lokaal en probeer losse goederen te kopen. Ik probeer tweedehands kleding en meubels te kopen, ik rijd in een LPG-auto. Ik betaal voor mijn carbon-voetafdruk – het moeilijkste wat ik heb is om een alternatieve manier te vinden om aan het werk te gaan. Er is geen openbaar vervoer in de regio waar ik woon (provincie Luxemburg, België) – Een betere toegang tot lokale goederen in elke regio van België (niet alleen in de stedelijke omgeving), meer openbaar vervoer op het platteland, en de school moet de plaats zijn waar je kunt leren hoe je het “zelf doet”.

Originally posted 2019-03-11 12:46:28.

%d bloggers vinden dit leuk: