Gwennaël Bataille / Researcher

UCLouvain / Biology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Een van de kwesties die mij het meest zorgen maakt, is vervuiling in al haar vormen. Of het nu gaat om een reinigingsproduct, een tandenborstel of nieuwe kleding, elk van onze aankopen heeft een impact op het milieu! Bijvoorbeeld in termen van chemische vervuiling of afvalproductie.

In mijn dagelijks leven besteed ik veel zorg aan verantwoorde aankopen en besteed ik tijd aan het leren over bestaande alternatieven. Voor geschenken ben ik begonnen met het inpakken met kleding als verpakking (volgens de traditionele Japanse furoshiki-techniek). Voor de kinderen ben ik van plan om mij in de toekomst te richten op tweedehands-speelgoed.
Tegen de verspilling van papier veroordeel ik systematisch de advertenties die mijn mailbox bereiken ondanks mijn “stop-pub” sticker…

Wat ik ook moet kopen, er bestaat bijna altijd een meer verantwoord alternatief. Verantwoorde initiatieven en merken zijn echter verspreid en het vinden van de informatie kost soms tijd.

Ik denk dat er dus een belangrijke synthese van informatie nodig is, die op politiek niveau moet worden geïnitieerd. Dit is nodig om de ecologische transitie voor iedereen toegankelijker te maken.

Het sorteren van afval zou kunnen worden herzien om het duidelijker en algemener te maken. Ook met de optiek van bewustwording. Zo is er soms een gebrek aan PMD-bakken. In het Frans lezen mensen ook vaak “Kartons” in plaats van “Drankkartons”, en dan denken ze dat ze er hun pizzadoos in kunnen afgeven. Bovendien kan vuil karton niet gerecycled worden…

Tot slot hoop ik dat de politieke machthebbers in de nabije toekomst de biologische afbreekbaarheid van verpakkingsmaterialen zal opleggen en dat het aanbod van verantwoorde kleding zal toenemen.

Originally posted 2018-07-19 23:44:26.

%d bloggers vinden dit leuk: