Qianqian su / PhD student

ELIC-UCLOUVAIN / Paleoclimate change

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik bestudeer de klimaatverandering in de afgelopen 800.000 jaar, van waaruit ik heb geleerd dat de klimaatveranderingen (opwarming van de aarde en steeds vaker voorkomend extreem weer) tot op zekere hoogte te wijten zijn aan de activiteiten van de mensheid. De omvang en het tempo van de antropogene effecten op het klimaat als gevolg van de verbranding van fossiele brandstoffen (zoals steenkool, olie en gas), het uitbreken van de menselijke bevolking, overmatig gebruik van natuurlijke hulpbronnen, verstedelijking, veranderingen in landgebruik (bv. ontbossing) hebben de natuurlijke processen verstoord. De mens heeft het aardoppervlak gewijzigd op een manier die vergelijkbaar is met het dwingen van het milieu.
De meest voor de hand liggende manier om de antropogene klimaatverandering aan te pakken is volgens ons het verminderen van de uitstoot van kooldioxide, wat mogelijk zou kunnen zijn om de opwarming van de aarde te beperken. Het is ontmoedigend voor klimaatonderzoekers en beleidsmakers, maar het is nog steeds werkbaar voor ons allemaal om deel te nemen aan duurzaam milieubeheer.
Dus wat kunnen we doen? Ieder van ons als consument, als burger en als kiezer kan de verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar eigen ecologische voetafdruk:
minder verbruiken, het gebruik van wegwerpartikelen en niet-essentiële plastic producten verminderen, lokale ondersteuning bieden, afval verminderen en ervoor zorgen dat materialen en producten zoveel mogelijk worden gebruikt voordat ze op een stortplaats terechtkomen;
het waterverbruik, het papierverbruik en het elektriciteitsverbruik te verminderen en het elektrische apparaat dat u niet gebruikt, uit te schakelen;
minder rijden en uw auto delen met een volledig bezette auto, kies zoveel mogelijk voor het openbaar vervoer;
energie-efficiënte huishoudapparaten kopen; verwarming, koeling of bevochtiging van de ruimte op een niet-energetische manier;
minder vlees eten;
serieus te worden over eco-voetafdrukken, meer aandacht te besteden als je om voetbal of mode geeft;
meer te weten komen over de klimaatverandering en de verspreiding ervan, uw meningen, ideeën en ervaringen delen, invloed uitoefenen en helpen bij het maken van beleid;

Door al deze manieren kan iedereen een bijdrage leveren aan het verlagen van het energieverbruik en het beschermen van ons milieu.

Originally posted 2018-06-08 03:25:34.

%d bloggers vinden dit leuk: