Laurence Lins / Senior research fellow FNRS

University of Liege / Biochemistry

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik ben biochemicus en werk in de landbouwfaculteit van Gembloux. Onze belangrijkste zorg is momenteel het vinden van natuurlijke alternatieven voor chemische verbindingen die als pesticiden worden gebruikt. Deze producten vormen inderdaad een bedreiging voor de natuur, maar ook voor de menselijke gezondheid.
Als wetenschapper kan ik niet blijven zonder niets te doen voor het milieu en de mens. Dit is ook de reden waarom ik betrokken ben bij voeding, als een aanvullende activiteit. Het is heel belangrijk voor mij om de mensen te informeren over het gevaar van chemische stoffen die aanwezig zijn in bijna alle industriële levensmiddelen, over het belang van het eten van gezonde groenten, die in de biologische landbouw worden verbouwd.
Ik heb mijn eigen moestuin, waar ik voedsel verbouw met behulp van permacultuurtechnieken om de bodem in leven te houden. Ik probeer mijn afval te verminderen en in het labo hebben we tomaten en andere groenten verbouwd om te delen.
Ik denk dat een belangrijk punt van zorg voor de politiek is om de landbouwtechnieken te veranderen, natuurlijke alternatieven te bevoordelen en boeren aan te moedigen om respectvollere landbouwalternatieven te gebruiken, om het leven in de bodem te herstellen. Dit is heel belangrijk om de natuur te respecteren, maar ook om gezonder voedsel te hebben, en dus om de menselijke gezondheid te beschermen.
Een ander punt dat naar mijn mening belangrijk is, is dat we het gebruik van kunststoffen in ons dagelijks leven moeten afschaffen. Ook dit moet op politiek niveau worden aangemoedigd door de voorkeur te geven aan natuurlijke alternatieven en een belasting op het gebruik van plastic te heffen.
We kunnen de dingen individueel veranderen, door ons bewust te zijn van wat er achter het gordijn zit, door een andere manier van consumeren te kiezen, maar we hebben grote inspanningen van de politieke wereld nodig om al die inspanningen te ondersteunen.

Originally posted 2018-10-23 03:50:27.

%d bloggers vinden dit leuk: