Doriane Muller / PhD Student

UCLouvain / Behavioural Ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Als onderdeel van mijn scriptie bestudeer ik de gevolgen van de opwarming van de aarde op een tropische vlindersoort. De gevolgen van deze opwarming zouden kunnen leiden tot het uitsterven van deze soort, die echter algemeen en wijdverbreid is in zuidelijk Afrika. Deze observaties en mijn lezingen hebben mij bewust gemaakt van het idee om op mijn eigen schaal actie te ondernemen om mijn effecten op biodiversiteit en klimaat te beperken.
Mijn dagelijkse motivatie is om minder te consumeren en dat is volgens mij een belangrijk punt waar beleidsmakers rekening mee moeten houden. Ik heb een einde gemaakt aan de dwangmatige aankopen. Ik geef nu de voorkeur aan zelfgemaakte en tweedehands producten. Bijna al mijn meubels hebben al verschillende eigenaren gekend. Ik koop geen kant-en-klare maaltijden meer, bijvoorbeeld, ik maak mijn eigen marmelade en ontbijtgranen en ik wil graag mijn eigen tandpasta maken. Voor het schoonmaken gebruik ik vaak witte azijn. Ik heb er ook voor gekozen om mijn vleesconsumptie te verminderen en plastic verpakkingen zoveel mogelijk te vermijden. Maar als ik geen keuze heb, probeer ik toch een nieuwe toepassing voor hen te vinden. Ik wil ook graag mijn oude broek recyclen om er tassen, kussenslopen en zelfs een nieuwe jurk van te maken.
Vorig jaar zijn we samen met mijn vriendje begonnen met het aanleggen van een kleine moestuin door een strook land langs de parkeerplaats in de buurt van mijn huis te rehabiliteren. Voor sommige mensen was deze ruimte slechts een reusachtige asbak. We hebben eerst de grond schoongemaakt door de honderden sigarettenpeuken te vervangen door verse grond en we hebben een mix van inheemse wilde bloemenzaden voor bestuivers gezaaid. Het was niet veel, slechts een paar vierkante meter, maar genoeg voor een voorbijganger om ons te bedanken voor het toevoegen van een beetje meer groen in de buurt.
Het verminderen van onze ecologische voetafdruk vereist organisatie en een diepe verandering in onze gewoonten, maar het is niet onmogelijk en we proberen elke dag een beetje meer ecologisch denken toe te voegen aan ons dagelijks handelen.

Originally posted 2018-07-18 02:19:59.

%d bloggers vinden dit leuk: