Ellyn Bitume / Research Ecologist

Institute of Pacific Islands Forestry, USDA-Forest Service / Evolutionary Ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

De klimaatverandering heeft nu al gevolgen voor de verspreiding van invasieve soorten en voor het voortbestaan van bedreigde soorten. Bedreigde soorten die gevoelig zijn voor kleine klimaatveranderingen zijn niet in staat om zich snel genoeg te verplaatsen om de veranderende temperaturen te volgen, en invasieve soorten vermenigvuldigen zich in gebieden met meer koolstof en neerslag. De toename van het aantal natuurrampen, zoals bosbranden, overstromingen, hittegolven en orkanen, heeft rampzalige gevolgen gehad voor habitats en ecosystemen over de hele planeet. Mijn werk helpt de effecten van de klimaatverandering op de verspreiding van invasieve soorten te verzachten door het herstel van het ecosysteemevenwicht zodra een invasieve soort is aangekomen.
In mijn persoonlijke leven is een van de beste manieren waarop ik kan handelen, het blijven elimineren van de consumptie van vlees en zuivelproducten. De industriële veeteelt levert een dramatische bijdrage aan de productie van broeikasgassen, gebruikt vitale grond die ooit bebost was en dwingt de mens om deze grond te gebruiken om voedsel te verbouwen om de dieren te voeden in plaats van mensen te voeden. Bovendien is het afval dat door dergelijke landbouwpraktijken wordt geproduceerd, giftig en vervuilt het ons land en onze waterwegen. Op kleinere schaal onderhoud ik een tuin, fiets ik elke dag naar mijn werk en probeer ik het openbaar vervoer te nemen als alternatief voor de vlucht.
Veel burgers vinden dat het probleem te groot is om door één persoon te laten oplossen en dat ze weinig kunnen doen om een verandering te bewerkstelligen. De grootste uitdaging is om mensen ervan te overtuigen dat kleine veranderingen een additief effect hebben dat kan leiden tot een effectieve verbetering van het milieu. Een bijzonder voorbeeld is dat veel steden “Meatless Mondays” implementeren bij overheidsfuncties, wat nu al ontelbare liters water bespaart en de uitstoot van broeikasgassen vermindert. Het eisen van het aannemen van wetten die zijn ontworpen om het milieu te beschermen is een van de manieren waarop burgers daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op het afremmen van de voortgang van de klimaatverandering. We hebben mensen nodig die opkomen voor de wetenschap, die erop aandringen dat het welzijn van de planeet alle andere zaken overstijgt, want zonder een gezonde aarde zijn alle andere zaken van weinig belang.

Originally posted 2018-08-09 01:27:56.

%d bloggers vinden dit leuk: