Alexis Esquerré / PhD researcher

Vrije Universiteit Brussel, Department of Hydrology and Hydraulic Engineering (HYDR) / Coastal and marine geology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik ben een doctoraatsonderzoeker op het gebied van mariene geologie en ik ben me bewust van de langetermijngevolgen van milieuvraagstukken. Het belangrijkste probleem dat door de klimaatverandering wordt veroorzaakt op mijn directe onderzoeksgebied is de stijging van de zeespiegel als gevolg van de opwarming van de aarde die wordt veroorzaakt door de menselijke uitstoot van broeikasgassen. Ik kan me geen wereld voorstellen waarin het huidige strand onder de zeespiegel zou liggen, en toch zou het veel sneller kunnen gebeuren dan waartoe we bereid zijn.
Om deze redenen probeer ik mijn levensstijl aan te passen om mijn impact op het milieu te beperken. Ik zoek altijd naar alternatieve oplossingen voordat ik mijn auto gebruik, en in mijn dagelijks leven loop en gebruik ik alleen het openbaar vervoer. Ik ben zelfs van plan om volgend jaar over te stappen op een elektrische auto. Ik probeer mijn gebruik van water zoveel mogelijk te beperken. Ik heb me ingeschreven bij een elektriciteitsbedrijf dat alleen “groene” energie distribueert. Ik heb mijn voedselconsumptie van buiten West-Europa verminderd, en nu probeer ik zelfs alleen nog maar Belgische producten te kopen. Op het werk maak ik ook deel uit van het Green Impact Team van mijn afdeling, dat groene initiatieven op de afdeling en op de universiteit promoot. De acties die ik doe zijn een kleine bijdrage. Maar hoezeer een enorme hoeveelheid menselijke CO2-uitstoot het resultaat kan zijn van een som van individuele keuzes, kan een enorme daling van deze uitstoot het gevolg zijn van een som van kleine bijdragen zoals deze.

Originally posted 2018-05-09 15:33:21.

%d bloggers vinden dit leuk: