Tessa de Bruin / PhD student in experimental ecology

UCLouvain / Aquatic ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Als aquatisch ecoloog onderzoek ik de effecten van milieuveranderingen op het leven. Daarom heb ik de verwoestende gevolgen van de opwarming en de vervuiling van dieren zoals koralen en sponzen uit de eerste hand gezien. Koraalriffen sterven over de hele wereld, niet alleen de tropische, maar ook de minder bekende koudwaterriffen. Deze riffen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze spelen een zeer belangrijke rol als kwekerij voor dezelfde vis die we als mens graag eten. Mijn grootste zorg is dat de oceanen tegen het einde van de eeuw schoon gevist zullen zijn.
Daarom eet ik geen vis meer. Ik eet ook heel weinig vlees en ik probeer mijn ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken:

  • Mijn afval scheiden
  • Altijd de lichten uitdoen als ik een kamer verlaat…
  • Het kopen van tweedehands kleding indien mogelijk
  • Het kopen van zoveel mogelijk lokale gerechten (geen wijn van buiten Europa bijvoorbeeld).
  • Reizen met de trein of bus in plaats van vliegen
  • Geen shampoo gebruiken (alleen je haar wassen met koud / lauw water is prima)
    Ik probeer de mensen om me heen te inspireren om hetzelfde te doen, maar het is al moeilijk om mijn huisgenoten zover te krijgen dat ze het licht uitdoen als ze een kamer verlaten. Ze denken gewoon niet na over deze kleine dingen, wat volgens mij een van de kernproblemen van onze samenleving is. Als burgers moeten we ons bekommeren om de wereldwijde veranderingen en de manier waarop wij mensen onze eigen leefomgeving in een gestaag tempo bederven. Politici zullen niets doen zolang hun kiezers er niet genoeg om geven om te eisen dat er maatregelen worden genomen. Politici zijn toch maar mensen en zullen er alles aan doen om hen herkozen te krijgen. Daarom is het van vitaal belang dat de samenleving zich bewust wordt van de situatie en zich voldoende inspant om de nodige maatregelen te nemen en de kosten van deze maatregelen te aanvaarden.

Originally posted 2018-05-19 14:28:10.

%d bloggers vinden dit leuk: