Denis Fournier / Research associate FRS-FNRS

Université libre de Bruxelles / Evolution, Biological invasions, Social insects, Reproductive strategies

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Biologische invasies hebben grote ecologische en economische gevolgen, vooral door het verstoren van het functioneren van ecosystemen en het homogeniseren van de biodiversiteit. Mijn onderzoek tracht de eco-evolutionaire dynamiek van biologische invasies in sociale insecten te begrijpen door middel van een combinatie van veldexperimenten en populatiegenomica-analyses.
In mijn dagelijks leven geven we in de mate van het mogelijke de voorkeur aan kortsluiting, fairtradebeweging en biologische landbouw. Ook bij de bouw van ons huis hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen en denken we in termen van efficiënt gebruik van energie (krachtige ramen en extra isolatie in muren) en water (dubbel sanitair dat regenwater gebruikt voor het spoelen van toiletten en de wasmachine). In de tuin hebben we exotische soorten verbannen en alleen lokale soorten geplant die bescherming, huis en voedsel bieden aan een aantal vogels, insecten en kleine zoogdieren.
De meest bekritiseerde kwestie over milieuvriendelijk leven is de prijs.
Onze rol is om nieuwe generaties bewust te maken, door te beginnen met onze kinderen. De groene economie moet de economie worden!

Originally posted 2018-04-28 08:03:13.

%d bloggers vinden dit leuk: