Angelique Berhault / Science Communicator

Belgian Biodiversity Platform / Biodiversity

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn grootste zorg is dat de voedselproductie van de toekomst ongezond zal zijn omdat de bodem sterk vervuild is.
Ik steun op dit moment een project over natuurbeschermende landbouw. Het doel van verduurzaming van de landbouw is om zoveel mogelijk koolstof in de bodem op te slaan om de CO2 in de atmosfeer om te zetten in stabiel organisch materiaal in de bodem. Door de techniek van het voortdurend afdekken van de bodem, vermijdt de conserveringslandbouw hydraulische en winderosie door de werking van de wortels en planten die de bodem in stand houden. Ik steun ook een project in de agrobosbouw. Agrobosbouw bestaat uit het plaatsen van bomen rond en in het veld om de biodiversiteit (fauna en flora) te vergroten, om koolstof op te slaan en om de bodemvruchtbaarheid aan de oppervlakte van het veld te verbeteren.
Moeilijkheden die ik tegenkom is om anderen te overtuigen om lokale producten te kopen, om minder vlees te eten, om lokaal biologisch voedsel te kopen in markten in plaats van voedsel van de grote detailhandel in supermarkten, om te voorkomen dat ze te vaak van telefoon verwisselen en om af te zien van het gebruik van streaming online (YouTube, Netflix….) als datacenters verbruiken veel energie.
Op politiek niveau is een echte economische transformatie nodig. In plaats van het ondersteunen van multinationals en bedrijven die het milieu ontzien, zouden de overheden de moed moeten hebben om bedrijven zoals Monsanto en dergelijke te beboeten en om subsidies te verstrekken aan bedrijven en organisaties die het milieu beschermen (bv. boeren die in de biologische landbouw werken / behoud van de landbouw / diversiteit en bescherming van zaden, etc.).

Originally posted 2018-05-16 02:04:26.

%d bloggers vinden dit leuk: