Frederik De Laender / Professor

University of Namur / Ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik maak me zorgen over de manier waarop de mensheid omgaat met zijn natuurlijke omgeving. Ik doelbewust doelbewust spreek ik over ‘zijn omgeving’ omdat milieuveranderingen vaak alle biologische entiteiten zullen treffen, niet alleen dieren en planten, maar ook mensen.
Een voorbeeld, weliswaar anekdotisch, is het gebruik van pesticiden door huishoudens, alleen maar omdat we groene gazons zonder klavertje willen. We kunnen niet meer op deze weg doorgaan en moeten onze houding ten opzichte van onze omgeving veranderen.
Ik ben verre van perfect en ik zou waarschijnlijk mijn impact op onze natuurlijke (biologische en abiotische) bronnen kunnen verbeteren, maar hier zijn enkele voorbeelden van hoe ik zo milieuvriendelijk mogelijk probeer te zijn:
1/MIJN FIETS: Ik heb een 10 km woon-werkverkeer naar het station en gebruik altijd mijn fiets.
2/GEEN PESTICIDEN: We gebruiken ze nooit in onze tuin. Ja, we hebben klaver. Maar, hé, dat is de natuur.
3/GEEN VOEDSELVERSPILLING: We gooien uiterst zelden voedsel weg. Ik schat 1kg per jaar – echt waar. Gewoon wegen wat je kookt, restjes in de koelkast doen en je menu vooruit plannen, zodat je zeker weet dat je alles eet. Ja, op een zeldzame gelegenheid kunnen we misschien een funky combinatie eten. We leven nog steeds.
Een van de grootste problemen is het vermijden van PLASTIC WASTE: Het is erg moeilijk om spullen te kopen die niet bedekt zijn met plastic.
BELANGRIJKE VERANDERINGEN NODIG:
1/A andere benadering van MOBILITEIT, gericht op netwerken van (automatische) elektrische auto’s en snelle, betrouwbare treinen. Dit vereist investeringen, maar die zullen onze levenskwaliteit aanzienlijk verhogen (vooral voor degenen die dagelijks in de file staan!).
2-Verwante: Een andere manier om naar WERK te komen: Vergemakkelijken van thuiswerken en teleconferencing zoveel mogelijk. Ook dit zal het evenwicht tussen werk en privéleven aanzienlijk verbeteren.
3/gelijkwaardige TAXES voor iedereen en een verschuiving van belastingen op arbeid naar belastingen op kapitaal en vervuilers.
4/A verschuiving naar een CO2-neutrale productie van CO2-neutrale energie. Er wordt veel gediscussieerd over de manier waarop dit moet gebeuren. Vraag alstublieft wetenschappelijke experts naar hun mening, niet lobbyisten. En zeker niet de politici, want die zijn hier niet voor opgeleid.
5/Its moet duurder zijn voor FLY. Vliegen naar Barcelona voor het weekend voor 30 euro is immoreel.
6/M Maak het leven van BIKERS gemakkelijker: Waar ik woon (Merelbeke) hebben we geen fatsoenlijk fietspad in de hoofdstraat. Tijdens de laatste wegwerkzaamheden gaven ze nog steeds voorrang aan ruimte voor geparkeerde auto’s!

Originally posted 2019-01-17 19:57:39.

%d bloggers vinden dit leuk: