Muriel Vervaeke / Expert wildlife disease management

Agency for Nature and Forests /Wildlife epidemiology & wildlife ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

In mijn vakgebied merk ik dat de klimaatverandering een impact heeft op de verspreiding van invasieve soorten en op de verspreiding van ziekten in het wild.
De laatste tien jaar zien we in Europa een toename in de verspreiding van vectoren voor wilde dieren (bijv. teken en muggen) en ziekteverwekkers voor wilde dieren. Een voorbeeld hiervan zijn de opkomende vectorenbesmettingen, die leiden tot een toenemende bedreiging van de gezondheid van mens en dier.
In mijn eigen manier van leven streef ik ernaar om de ecologische voetafdruk en het energieverbruik van mijzelf en mijn gezin te verminderen, bijvoorbeeld door maximaal gebruik te maken van de fiets en het openbaar vervoer, door het vervoer met auto en vliegtuig te beperken, door de consumptie van vlees in mijn gezin terug te brengen tot één keer per week en uiteindelijk te stoppen met het consumeren van vlees, door het kopen van lokaal voedsel en het verminderen van geïmporteerde goederen, door het gebruik van gerecycleerde en lokaal geproduceerde materialen in de bouw van ons huis, korte en niet dagelijkse douches met een reducerende douche, om het gebruik van plastic materialen (tassen, voedsel, speelgoed, kook- en huisraadspullen, ….) te verminderen, door het gebruik van drinkflessen en geen huisdierflessen, ….
Bij het streven om de ecologische voetafdruk en het energieverbruik van mijzelf en mijn gezin te verlagen, zijn er enkele moeilijkheden: het is goedkoper en gemakkelijker om een maaltijd te koken met (te goedkoop) vlees dan een vegetarische maaltijd, het is moeilijk om de goedkope vliegtickets te weerstaan om de wereld te verkennen, ecologische duurzame kleding, voedsel en bouwmaterialen zijn veel duurder dan andere, ….
We hebben dringend behoefte aan belangrijke veranderingen in de samenleving en op politiek niveau, zoals:

  • een koolstofheffing in te voeren om de verbranding van fossiele brandstoffen te verminderen: om de uitstoot van transport (boot, vliegtuig, auto), industrie, kassen, …..
  • elektrische voertuigen aan te moedigen en het leven zonder auto’s te vergemakkelijken
  • stoppen met het kappen van natuurbossen
  • landhervorming
  • koolstoflandbouw stimuleren
  • de vleesproductie te verminderen, de effecten van vlees en zuivel te beteugelen
  • voedselverspilling te voorkomen
  • een belasting in te voeren op alle goederen (vervoer, vlees en andere voedingsmiddelen, ….) op basis van de ecologische voetafdruk en de energiebehoefte voor de productie van de goederen, niet alleen voor de producenten maar ook voor de consumenten

Originally posted 2019-01-22 20:10:11.

%d bloggers vinden dit leuk: