Stéphanie Ponsar / Researcher

Royal Belgian Institute of Naturalsciences / Physics / Climate change in regional oceans

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn grootste zorg betreft de klimaatverandering vanwege de gevolgen daarvan voor de stijging van de zeespiegel en voor extreme gebeurtenissen. Het is een mondiaal probleem in die zin dat de landen met de hoogste CO2 -uitstoot niet noodzakelijkerwijs de landen zijn die de sterkste gevolgen zullen ondervinden. Het is dus ook een zeer politieke kwestie voor de wereld waarin we willen leven. Ik heb twee acties ondernomen om mijn CO2-voetafdruk te verminderen. De belangrijkste is het isoleren van mijn appartement, het dak in een eerste stap en vervolgens de muren. Dit zal ons energieverbruik aanzienlijk verminderen. Mijn tweede actie is om met het openbaar vervoer aan de slag te gaan. Het belangrijkste probleem met de isolatie van gebouwen is de kostprijs, maar het kan ook worden beschouwd als een van de beste investeringen die men kan doen. Op politiek niveau wens ik een realistisch investerings- en uitvoeringsplan voor een niet-carbonaatproductie van elektriciteit.

Originally posted 2018-09-23 02:43:12.

%d bloggers vinden dit leuk: