Amandine Orsini / Professor

CReSPo / International Relations

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn vakgebied is het mondiale milieubeleid, dat zijn alle beleidsinspanningen om het milieu op internationaal niveau te beschermen. Mijn bezorgdheid heeft betrekking op het gebrek aan bewustzijn bij het maatschappelijk middenveld van de achteruitgang van het milieu en van het bestaan van mogelijke oplossingen. Mensen zijn zich meestal niet bewust van wat er op internationaal niveau gebeurt, ze denken dat het buiten hun bereik ligt, wat eigenlijk niet waar is.
Ik breng geen radicale veranderingen aan, maar ik probeer geleidelijk aan een leefstijl te omarmen die meer in overeenstemming is met het respect voor het milieu. Ik neem concrete maatregelen voor het milieu, maar ook omdat ik er vaak andere voordelen aan beleef, in financiële termen of met betrekking tot gezondheidskwesties.
Ik heb nooit een auto gehad en ik denk dat ik er nooit een zal hebben. Ik heb drie kinderen, maar we gebruiken fietsen, we lopen, we gebruiken het openbaar vervoer, enz. Als het echt nodig is, gebruiken we een autodelingsysteem of we huren een auto voor een weekend of een vakantie. Maar dit is zeldzaam. Ik denk niet dat er auto’s nodig zijn, tenminste niet in mijn stad. Dat zou geweldig zijn als mijn ervaring zonder auto’s anderen zou kunnen inspireren, want de luchtkwaliteit is een echte zorg waar ik woon. Andere acties zijn het verminderen van onze vleesconsumptie, het verminderen van onze afvalproductie door onder andere het gebruik van flesjes, compostering, de aankoop van losse levensmiddelen, enz. en het verminderen van ons energieverbruik door bijvoorbeeld het verbeteren van de energie-efficiëntie van ons huis of het uitschakelen van ons verwarmingssysteem als er niemand thuis is, enz.
Mijn belangrijkste problemen zijn het verzoenen van een leefstijl die meer in overeenstemming is met de milieu-eisen met een grote familie. Om praktische redenen. Een ander probleem dat ik heb is om regelmatig opmerkingen en plagerijen onder ogen te zien, alleen maar omdat ik geen auto heb. Het is ongelooflijk om te zien hoe sommige mensen denken dat je niets bent totdat je een auto koopt. Ik heb regelmatig opmerkingen die zeggen dat ik dom ben om te fietsen, wat volgens mij helemaal niet waar is. Eigenlijk is het heel goed voor de gezondheid.
Een belangrijke verandering zou een wereld zonder auto’s zijn, althans wanneer er andere alternatieven bestaan, wat heel vaak het geval is.

Originally posted 2018-05-01 15:50:47.

%d bloggers vinden dit leuk: