Arianna Piccialli / Postdoc researcher

Royal Belgian Institute for Space Aeronomy / Physics, planetary atmospheres

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik ben een planeetwetenschapper en ik bestudeer de atmosferen van Mars en Venus. Elke keer als ik naar de prachtige foto’s van de Mars landschappen kijk, valt het me op dat er helemaal geen vegetatie en leven is, zoals we dat kennen. Het bestuderen van de sferen van onze buren, Mars en Venus, doet me beseffen hoe uniek en uiterst kwetsbaar onze eigen planeet is en hoe belangrijk het is deze te behouden.
Ik probeer mijn ecologische voetafdruk te verkleinen door elke dag kleine veranderingen in mijn leven door te voeren. Ik heb geen auto, ik gebruik liever het openbaar vervoer – en bij mooi weer mijn fiets! Ik drink leidingwater, dat is in Brussel erg goed, en ik neem altijd mijn waterfles mee. Ik heb een contract voor groene energie getekend en ik koop mijn voedsel op de markt of in een biowinkel – in het afgelopen jaar moest ik slechts een paar keer naar de supermarkt. Ik houd van koken, en ik bereid altijd mijn eigen eten voor de lunch op het werk. Ik probeer mijn vleesconsumptie te verminderen, maar dat lukt me niet altijd!
Helaas is mijn ecologische voetafdruk nog steeds erg groot door mijn vliegreizen. Ik kom oorspronkelijk uit het zuiden van Italië, waar ik vaak op bezoek ga bij mijn familie. Bovendien reis ik ook nog eens heel vaak voor mijn werk en soms voor mijn vakantie! In de komende jaren zou ik de mogelijkheid willen overwegen om waar mogelijk met de trein te reizen. Bovendien vind ik het reizen met de trein veel ontspannender dan met het vliegtuig!
Individuele veranderingen zijn belangrijk, maar zeker niet genoeg! We moeten samen handelen als we de planeet Aarde willen behouden. Iets wat op politiek niveau in de grote steden kan worden gedaan om de vervuiling te verminderen, is het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets te implementeren en aan te moedigen. Soms zijn kleine en niet dure implementaties, zoals het creëren van 30 km-zones of fietspaden, meer dan genoeg.

Originally posted 2018-06-10 17:22:37.

%d bloggers vinden dit leuk: