René-Marie Lafontaine / Chercheur

IRSNB-KBIN / Conservation Biologist

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn belangrijkste zorg als natuurbeschermingsbioloog is het verdwijnen van onze natuurlijke wereld, in het bijzonder de natuur en de vogels. Ik ben al meer dan 50 jaar een naturalist en sinds meer dan 35 jaar een natuurbeschermingbioloog en werk voornamelijk in Europa, maar ook in tropische en boreale omgevingen.
Ik heb nu het geluk dat ik meer dan 6800 vogelsoorten op deze planeet heb gezien, maar wat me zorgen baart is dat de populatie van zoveel soorten die ik heb gezien in een hoog tempo afneemt. dit is vooral te wijten aan de directe vernietiging van hun habitats hier of in het buitenland. Ik maak me ernstig zorgen over de voortdurende toename van onze steeds groeiende menselijke bevolking in de natuurlijke wereld. Ik heb er altijd naar gestreefd om bij te dragen aan het tot staan brengen en ombuigen van het verlies aan biodiversiteit en het herstel van de populaties en habitats van in het wild levende dieren en planten. Het behoud van de biodiversiteit mag niet beperkt blijven tot het beschermen van de soorten die we nodig hebben om te overleven. Ik ben ervan overtuigd dat het onze verantwoordelijkheid is om zoveel mogelijk soorten te redden, met name alle grote gewervelde dieren.
Mijn belangrijkste bijdrage is het in kaart brengen en monitoren van de impact van onze praktijken op beschermde of niet-beschermde gebieden en het voorstellen van beheersmaatregelen voor het herstel of behoud van natuurlijke of meer vaak semi-natuurlijke habitats.
Belangrijke veranderingen nodig: Ik ben van mening dat de enige echte oplossing voor het probleem waarmee we te maken hebben, is het verkleinen van de voetafdruk van onze soort op de planeet en de beste manier om dit te doen is het verminderen van de menselijke populatie. Wij vertegenwoordigen nu, onszelf en onze huisdieren, meer dan 98% van de grote gewervelde dieren, de biomassa van de grote gewervelde dieren. Alle andere grote gewervelde dieren vertegenwoordigen momenteel slechts 2% van de biomassa en dit percentage neemt nog steeds af, dit is in geen geval duurzaam. De groeiende menselijke bevolking (en de toename van onze individuele voetafdruk) is het belangrijkste probleem dat moet worden opgelost. We moeten ook de neiging hebben om het huidige economische systeem, dat uit de hand loopt, grondig te wijzigen. Productiviteit moet niet langer worden gezien als het uiteindelijke doel. Er moeten regels komen op financieel gebied. Milieuvraagstukken – natuur en klimaat – moeten voor iedereen, inclusief de politiek, op de eerste plaats komen. Onze overheden moeten echt massaal investeren in het redden van de natuur, schone vervoerssystemen, duurzame landbouw en natuurherstel (Green New Deal, New deal voor natuur & mensen).

Originally posted 2018-05-07 06:26:34.

%d bloggers vinden dit leuk: