Jorn Van de Velde / Doctoral researcher

Ghent University / Hydrology, Soil & Water Management

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

De grootste zorg die ik heb is de verschuiving in hydrologische extremen: ‘droog wordt droger, nat wordt natter’ gebeurt eigenlijk, met mogelijk desastreuze gevolgen. Deze resultaten zijn waar ik mee bezig ben: we moeten nu weten wat ze in de toekomst zullen zijn, om ons tijdig aan te kunnen passen.
Daarom vind ik het hypocriet om bij alles wat ik doe niet aan het milieu te denken. Ik eet vegetarisch (en soms veganistisch) en seizoensgebonden zoveel mogelijk, denk aan plasticgebruik, en gebruik het openbaar vervoer en de fiets waar mogelijk. Ik probeer deze problemen ook te bespreken en te bespreken met vrienden en familie en deze problemen aan te pakken via sociale contacten. Het probleem is dat veel mensen nog geen idee hebben, of de echte feiten en cijfers niet kennen. Deze zijn echt moeilijk over te brengen, vooral omdat alles gepaard gaat met veel scepsis en controle: één nummer verkeerd krijgen is vatbaar voor het vernietigen van je hele boodschap. Aan de andere kant zijn de meest duurzame oplossingen niet altijd de goedkoopste, dus het is niet altijd gemakkelijk om hiervoor te kiezen.
In plaats van dat duurzaamheid de ‘abnormale’ optie is, zou het de standaardoplossing moeten zijn. Of liever gezegd de enige oplossing. Ik denk dat regeringen hierin een belangrijke rol te spelen hebben, omdat ‘de onzichtbare hand’ het niet alleen gaat doen. Er moet ook meer communicatie komen over de feiten, de cijfers, de ideeën: als een overheid deze niet ondersteunt, wordt de boodschap niet verspreid. Het hangt te veel af van mensen om deze ideeën in te brengen, in plaats van van van de belangrijkste informatiebronnen die mensen hebben. Dit is aan het veranderen, maar ook met veel scepsis. Onze samenleving heeft een radicale verandering nodig, en om dit te kunnen doen, moet het niet alleen het belangrijkste gespreksonderwerp zijn, maar moet het ook het punt van interesse zijn.

Originally posted 2018-05-23 04:07:43.

%d bloggers vinden dit leuk: