Elise Dupont / Teaching Assistant

TFL, iMMC, EPL, UCL / Energy

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

In mijn proefschrift werk ik aan de fysieke technische grenzen van hernieuwbare energieën. De belangrijkste overtuiging is dat er geen technische of fysieke grenzen zijn aan de uitbreiding van hernieuwbare energie. Met het juiste beleid en de juiste investeringen zou het haalbaar zijn om een volledig hernieuwbaar energiesysteem te bereiken met behoud of handhaving van de huidige levensstandaard, en zelfs economische groei na te streven. Door te kijken naar de energie die wordt geïnvesteerd in de infrastructuur en de exploitatie van hernieuwbare energiesystemen, laat ik zien dat we in de toekomst meer en meer energie nodig zullen hebben om onze energie te produceren. De mogelijke gevolgen zijn een verschuiving van de kapitaalvoorraad en het personeel van “andere” sectoren van de economie naar de energiesector, met een mogelijke daling van de economische output (d.w.z. een verslechtering van de economie).
Met mijn onderzoek wil ik het bewustzijn van de mensen vergroten: we moeten onze huidige manier van produceren en consumeren drastisch veranderen, omdat de technologie ons niet zal redden.
In mijn persoonlijke leven probeer ik mijn best te doen om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ik vecht ook voor sociale rechtvaardigheid. Mijn keuzes worden evenzeer gedreven door milieu- en sociale bekommernissen, omdat ik denk dat dit onlosmakelijk verbonden is met de strijd die ik moet voeren.
Voor het vervoer maak ik voornamelijk gebruik van het openbaar vervoer en de fiets, en af en toe van gedeelde auto’s (Cambio, gemiddeld één keer per week).
Wat voedsel betreft, ga ik vooral naar lokale, ecologische, winkels waar je voedsel in bulk kunt kopen (ik neem deel aan het “Februari zonder supermarkt”-initiatief).
Twee jaar geleden zijn we van elektriciteitsleverancier veranderd in een coöperatie voor duurzame energie (Energie 2030).
Ik heb meer moeite met mijn gewoontes op het gebied van kleding en reizen, omdat ik “niet-ethische” kleding (behalve schoenen) blijf kopen en met het vliegtuig op vakantie ga.

Originally posted 2018-05-18 07:26:43.

%d bloggers vinden dit leuk: