Anne De Rudder / Scientist

Royal Belgian Institute for Space Aeronomy (IASB-BIRA) / Earth atmosphere

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik ben een wiskundige. Mijn vakgebied is de atmosferische wetenschap. Ik heb ongeveer twintig jaar lang bijgedragen aan de uitwerking van theoretische modellen en numerieke software die onderzoekers in staat stelt om de fysisch-chemische verschijnselen die zich in de aardatmosfeer voordoen te interpreteren en te voorspellen en om de factoren die deze verschijnselen beheersen, met inbegrip van de door de mens aangestuurde factoren, te belichten. Aanvankelijk gemotiveerd door de dreiging dat de toenemende uitstoot van bepaalde gassen die in de industrie en de landbouw worden gebruikt voor de ozonlaag in de stratosfeer, heeft mijn werk mij ertoe gebracht om de mate van andere door de mens veroorzaakte depreciatie van zijn milieu te meten, in het bijzonder de stedelijke vervuiling en de door de mens veroorzaakte opwarming van het klimaat door de toenemende uitstoot van “broeikasgas”. Later heb ik gewerkt in de archivering, documentatie en herverdeling van observatiegegevens. Vandaag werk ik samen met mijn collega’s aan de oprichting van Europese diensten voor de atmosfeer en de klimaatverandering die bedoeld zijn om het publiek, politici, controle-instanties en onderzoekers te voorzien van wetenschappelijke gegevens over de toestand van de atmosfeer en de klimaatontwikkeling. Ik neem ook deel aan een project dat tot doel heeft om, in samenwerking met lokale gemeenschappen, te identificeren welke instrumenten en gegevens de klimaatwetenschappen nuttig kunnen zijn om deze evolutie te verzachten en de bevolking te beschermen tegen sommige van de schadelijke effecten ervan.
Op een ander front, ik verenig de strijd tegen het economische systeem gebaseerd op de accumulatie van kapitaal ten voordele van een minderheid, die het collectieve welzijn kaapt, ellende creëert, de inspanningen om het milieu op een rationele manier te beheren tegenwerkt en de minderbedeelden bedreigt met de gevaren van klimaatverstoring (droogte, overstromingen, steeds heviger wordende stormen, honger, epidemieën, migratie, oorlog).
Ik neem deel aan het bestaande systeem voor afvalrecycling en beperk mijn dagelijkse energieverbruik zo veel mogelijk, waarbij ik als iedereen te maken heb met het obstakel van een op productiviteit en ongebreidelde uitbuiting en consumptie gebaseerde organisatie van het arbeids- en sociale leven, die van nature in tegenspraak is met het respectvolle behoud van ons natuurlijk milieu.
Ik ben er echter van overtuigd dat de enige oplossing is om wereldwijd over te schakelen op schone energie. Maatregelen om milieurampen te beperken en de gevolgen ervan voor de menselijke samenleving te beperken, zijn zowel van internationale aard en van politieke, economische, sociale en culturele aard als van technische aard.

Originally posted 2019-04-15 03:03:42.

%d bloggers vinden dit leuk: