Julie Jadoul / Laboratory technician

UCL-ELI / Bachelor in environment

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn acties om het milieu te beschermen:
Als verantwoordelijke van een laboratorium is het mijn belangrijkste zorg om het energieverbruik en het gebruik van verbruiksgoederen te verminderen.
Dus hiervoor zet ik natuurlijk het licht en de apparaten uit als ik ze niet nodig heb en ik vraag de gebruikers van het lab om hetzelfde te doen, maar ik start ook de vaatwasser of start een autoclaafcyclus pas als ze volledig gevuld zijn. Als ik een speciaal product nodig heb, probeer ik te kijken of dit product al in een ander laboratorium aanwezig is in plaats van een nieuwe fles te bestellen.
Een van de problemen is om alle verzoeken vroeg genoeg te verzamelen en het op tijd te doen, maar ik kan ook beslissen op welke dag van de week ik een autoclaaf start en gebruikers moeten me vertellen of ze me nodig hebben om iets voor die dag te reinigen, voor te bereiden of te steriliseren.
Voor het gebruik van verbruiksartikelen is het iets moeilijker omdat we moeten doen wat nodig is om het werk steriel te houden, en meestal heeft iedereen zijn eigen weg. Ik raad het gebruik van ontsmettingsgel aan in plaats van steriele handschoenen en organiseer mijn werk om minder tips en gegradueerde pipetten te gebruiken.
Thuis gebruik ik ecologische schoonmaakproducten en ik heb ook drastisch minder verbruiksgoederen (geen wattenstaafje meer, geen make-up remover…) en draai de apparaten uit als ik wegga.
Ik zou willen dat de grote farmaceutische bedrijven (waar ik in het verleden in werkte) minder energie-intensief en minder afvalproducerend konden zijn, de overheid moet eisen dat ze naast GMP ook ISO 14000 zijn. De overheid zou ook meer hulp moeten bieden bij de renovatie van oude gebouwen, zoals universiteiten, zodat ze ook minder energie-intensief kunnen zijn.

Originally posted 2018-04-26 13:33:29.

%d bloggers vinden dit leuk: