Martine Vanderstraeten / Senior Advisor

Belgian federal Science Policy Office / Geographie

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn belangrijkste zorg is dat de wetenschappelijke resultaten beschikbaar zijn om de klimaatverandering te begrijpen en om de maatregelen te onderbouwen, maar dat de mensen op de korte termijn te veel denken over de kosten van actie en niet over de kosten van niets doen.
Dit gezegd hebbende, is het belangrijk om de onderliggende processen van het klimaatsysteem en de onderlinge verbanden en interacties met andere systemen te blijven onderzoeken, om ook het meer basisonderzoek voort te zetten en om onzekerheden te blijven verminderen.
Binnen mijn functie probeer ik de aandacht te blijven vestigen op de noodzaak van continu onderzoek.
Met betrekking tot mijn energieverbruik: Ik heb zonnepanelen maar mijn rekening is niet veel lager. Ik word niet beloond voor de productie van mijn eigen energie. Het zou goed zijn als ik de geproduceerde energie in een batterij zou kunnen opslaan om te gebruiken op memnets als de zon niet schijnt.
Belangrijke veranderingen in de samenleving en op politiek niveau: langetermijndenken, belonen van gedrag dat de overgang naar een koolstofneutrale samenleving ondersteunt.

Originally posted 2019-04-13 16:55:15.

%d bloggers vinden dit leuk: