Julien Radoux / Research fellow

Université catholique de Louvain / Bio-engineer specialized in geomatics

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn werk is gericht op het monitoren van de biodiversiteit in Europa en mijn specifieke bijdrage bestaat uit het in kaart brengen van veranderingen in de bodembedekking en ongewone gebeurtenissen in termen van branden, sneeuwbedekking of vegetatiedynamiek. In dit verband maak ik mij niet alleen zorgen over de klimaatverandering, maar ook over de erosie van de biodiversiteit (die deels te wijten is aan de klimaatverandering, met name de koraalriffen, maar ook aan vele andere factoren, zoals de verandering van de bodembedekking).
Ik doe mijn best om mijn impact op het klimaat te verminderen, ook al zou ik meer kunnen doen. Mijn belangrijkste acties hebben te maken met het verlagen van mijn energieverbruik: verwarming op ongeveer 18 graden, naar het werk gaan met de bus, … Ik zorg ook voor mijn reizen. Voor wetenschappelijke bijeenkomsten geef ik voorrang aan skype-bijeenkomsten en selecteer ik internationale conferenties alleen wanneer deze zich in Europa bevinden (met een maximum van 2 conferenties per jaar). Meestal was ik niet in staat om het vliegtuig te nemen (samen met andere collega’s of met de trein), maar ik moet toegeven dat ik het vliegtuig drie keer in vijf jaar tijd heb genomen. Voor mijn vakantie richt ik me op gebieden die ik met de auto kan bereiken (België, Frankrijk, Luxemburg, Noord-Italië…) om het vliegtuig niet te nemen. Het is moeilijker om als individu op te treden voor de biodiversiteit, vooral omdat ik in een stad woon, maar ik heb mijn (biologische) moestuin en ik heb inheemse en mediterrane planten in mijn tuinen, evenals nesten voor vogels, insecten en vleermuizen.
Sommige dingen zijn makkelijker dan andere. Met de bus ben ik ongeveer twee keer zo lang onderweg als met de auto, en ik heb minder flexibiliteit. Aan de andere kant kan ik een boek lezen in de bus, wat niet mogelijk is als ik zou rijden, en mijn universiteit betaalt mijn reispas. Het is even wennen om in 17-18 graden te leven in plaats van 21 graden, maar we houden onze truien aan de binnenkant en we gebruiken een grote deken als we lang blijven zitten. Ik denk dat het moeilijkste is om belangrijke wetenschappelijke conferenties te missen of om sommige reisbestemmingen waar ik graag heen zou willen gaan, te verwerpen.
Ik ben geen politieke deskundige, maar ik denk dat onze democratie zich moet ontwikkelen om voordelen op lange termijn te belonen in plaats van alleen voordelen op korte termijn. Problemen voorkomen is beter dan ze proberen op te lossen.

Originally posted 2018-05-21 21:18:24.

%d bloggers vinden dit leuk: