Morgane Dendoncker / Phd candidate

Université catholique de Louvain – Earth and Life Institute / Bio-engineering, forest ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Belangrijkste zorgen:
Mijn belangrijkste zorg is het verlies van soorten (planten en dieren) gezien de snelheid van de klimaatverandering, soorten zullen geen tijd hebben om zich aan deze veranderingen aan te passen. Aangezien wij, mensen, sterk afhankelijk zijn van de biodiversiteit, zal de klimaatverandering ook van invloed zijn op onze manier van leven, zo niet op ons voortbestaan zelf.
Veranderingen en acties:
Ik let in mijn dagelijks leven op een aantal dingen: Ik eet geen vlees of heel af en toe, ik heb de meeste van mijn boodschappen gekozen tussen biologische en/of lokale producten, ik ga te voet naar kantoor, ik doe geen citytrip met het vliegtuig….
Moeilijkheden:
Hoewel ik op mijn schaal doe wat ik kan om mijn impact te verminderen, is het vrij moeilijk om op een andere, bredere schaal te handelen en dit is wat we moeten doen als we de gevolgen van de klimaatverandering willen beperken. Plus, we hebben weinig invloed op de acties van anderen. Natuurlijk kunnen we proberen hen ervan te overtuigen om met ons mee te doen, maar het probleem is dat we niet veel tijd meer hebben. Als we de opwarming van de aarde op een “levensvatbaar” niveau willen houden, moeten we nu allemaal handelen. Plus, er zijn sommige dingen die we niet kunnen controleren, zoals de prijs van een reis met de trein die vaak duurder is dan het nemen van een vliegtuig.
Belangrijke wijzigingen:
Voor mij moeten we zowel op individueel niveau als op wereldschaal handelen. We zouden wetten moeten hebben om de uitstoot van grote bedrijven, het aantal kilometers per vliegtuig, maar ook meer openbaar vervoer te reguleren. Ook moeten de leiders en de politiek alle politieke partijconcurrentie laten vallen, want de klimaatverandering is de zorg van iedereen.

Originally posted 2019-02-16 13:14:31.

%d bloggers vinden dit leuk: