Aurore Colomar / Neurosciences Lecturer

UMONS / Biological and Medical Sciences

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Belangrijkste zorgen: Als bioloog maak ik me in de eerste plaats zorgen over de gevolgen van onze menselijke levenswijze voor de biodiversiteit. Onze inductie van klimaatveranderingen, onze menselijke activiteiten en vervuiling zijn belangrijke oorzaken van het verlies aan soortenrijkdom, de afname van het aantal dieren, planten en micro-organismen en de verzwakking van onze ecosystemen en landschappen. Als onderzoeker gericht op de menselijke gezondheid, maak ik me zorgen over de parallel van sommige oorzaken en gevolgen tussen de kwetsbaarheid van het wilde leven en de verstoring van de menselijke gezondheid (verlies van kwalitatieve voeding, endocriene stoornissen, neurodegeneratieve ziekten).
Wijzigingen / acties uitgevoerd: Om onze ecologische voetafdruk en de zorg voor het klimaat te verminderen, kozen we in ons dagelijks leven voor een huis in de buurt van het station en de scholen, maar ook voor een duurzame elektriciteitsvoorziening, A+++++-apparaten, telkens als we oude huishoudelijke apparaten vervangen. We hebben het dak van ons huis geïsoleerd en een nieuwe condensatieketel gekocht. We proberen lokaal voedsel te kopen.
Om de eindige middelen te beheren, hebben we op elke kraan en douche een waterbesparer geplaatst, watertanks om regenwater vast te houden, lage energieverbruikers en een hoogrendementskachel. We sorteren garnalen, we hebben een compost voor alle plantaardige restjes. Wij geven of verkopen ongebruikte materialen en kleding.
We proberen de vervuiling te beperken door het gebruik van biologisch afbreekbare producten voor de renovatie van ons huis of onze huishoudelijke producten (verf, lijm, detergent). Het grootste deel van ons voedsel is biologisch geëtiketteerd (minder vervuiling voor aarde en boeren).
Om ons te bekommeren om de biodiversiteit vermijden we pesticiden in onze tuin, hebben we een vijver aangelegd waar kikkers, salamanders en libellen van nature in voorkwamen, we hebben nestkasten geplaatst, we hebben nestkasten geplaatst, we hebben een deel van ons gazon dat in de zomer niet gemaaid is, een houtstapel, een oude boomstronk, een oude boomstronk, en we doen regelmatig vogel- of dierentellingen in onze tuin of op het omliggende platteland.
Moeilijkheden: Het is moeilijk om onze ecologische voetafdruk te berekenen (weinig internetsites die toegankelijk zijn met een volledige en nauwkeurige evaluatie), om voldoende informatie te vinden over de geografische oorsprong, de teelt en de productiemethoden van levensmiddelen. Het is nog steeds een uitdaging om meubels te vinden die lokaal zijn gemaakt met lokaal duurzaam geteeld hout.
Belangrijke veranderingen die nodig zijn vanuit de samenleving of op politiek niveau: We moeten bij elk politiek besluit dat we nemen rekening houden met het klimaat en het behoud van de biodiversiteit, ongeacht het onderwerp. We hebben dringend behoefte aan een nieuw beleid voor duurzame mobiliteit, maar ook aan verbuigingen van het landbouwbeleid en de regelgeving voor het bedrijfsleven in de richting van duurzaamheid en belangrijke acties op het gebied van onderwijs en gezondheidspreventie.

Originally posted 2019-02-11 00:36:07.

%d bloggers vinden dit leuk: