Bruno Danis / Associate Professor

Marine Biology Lab, Université Libre de Bruxelles / Biodiversité Antarctique, biodiversité informatique, écologie spatiale

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn belangrijkste zorgen:
De combinatie van ecologische en sociale stressfactoren die momenteel tot uiting komt, is voor mij ongekend en vormt een zekere bedreiging voor het voortbestaan van de menselijke soort. Veranderingen in het aardsysteem, erosie van de biodiversiteit en sociaal onrecht vormen een cocktail die naar verwachting explosief zal zijn. We hebben waarschijnlijk de technische middelen om met die stressfactoren om te gaan, maar dit vereist een sterke paradigmaverschuiving in de manier waarop onze samenlevingen werken (een beter begrip van de problemen, een betere voorbereiding door middel van onderwijs, een eerlijke herverdeling van de rijkdom, etc.) en een sterke wil (ik was van plan om politiek te schrijven, maar ik denk dat het meer aan de burger is om het initiatief te nemen). Ik ben er niet zeker van dat deze verandering snel genoeg zal gaan.
De veranderingen die ik aan het doorvoeren ben:
Op het werk: studenten informeren over de problemen en hun mogelijke rol als bioloog, als onderdeel van mijn cursussen in algemene ecologie, biogeografie en veldplaatsingen.
Thuis: zoeken naar een hoog prestatieniveau op het gebied van hulpbronnengebruik door “low tech” oplossingen te implementeren: isolatie, gebruik van regenwater, zelfgebouwde zonnepanelen, compost, permanent onderzoek om afval te verminderen. Educatie en bewustwording van kinderen.
Transport: Fietsen, openbaar vervoer. Auto alleen indien nodig.
Vakantie: Kamperen onder een tent, in Europa.
Voeding: kortsluitingen, bulkaankopen, deelname aan gezamenlijke kruidenierswinkels, producten uit duurzame landbouw, lage vlees- en zuivelconsumptie.

Originally posted 2018-06-11 06:19:07.

%d bloggers vinden dit leuk: