Catherine Linard / Professor

Université de Namur / Geography

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn belangrijkste zorgen hebben betrekking op veranderingen in landgebruik, met name de toename van kunstmatige en beheerde gronden die een aanzienlijke invloed hebben op het verlies aan biodiversiteit. Als gezondheidsgeograaf maak ik me ook zorgen over de gevolgen van verschillende bronnen van vervuiling voor alle levende wezens, inclusief mensen, dieren en planten.
Ik probeer een levensstijl te hebben die zoveel mogelijk in overeenstemming is met mijn overtuiging dat een dringende overgang naar een duurzamere levensstijl noodzakelijk is. Ik geloof in de kracht van de consument en daarom koop ik bijna alleen lokaal en biologisch voedsel. Ik ben vrijwilliger in een lokale vereniging die groepsaankopen in duurzame, meestal biologische en lokale boerderijen of winkeltjes promoot. Ik ben ook geregistreerd als ‘nul-afval’ familie in mijn gemeente en ik neem regelmatig deel aan promotieactiviteiten om te laten zien hoe we onze afvalproductie in ons dagelijks leven gemakkelijk kunnen verminderen. Thuis worden alle huishoudelijke producten en de meeste cosmetica zelf gemaakt met natuurlijke producten om het vrijkomen van giftige stoffen in het milieu te voorkomen.
Mijn grootste probleem is het transport. Terwijl ik zoveel mogelijk gebruik maak van de trein, de fiets en mijn voeten, kan de auto voor veel van mijn dagelijkse reizen niet worden vermeden. Het verlies aan comfort in verband met het gebruik van duurzame transportmiddelen is nog steeds te groot om de regel te worden. Ook vliegen is momenteel onvermijdelijk voor de meeste van mijn professionele reizen.
Belangrijke veranderingen zijn nodig voor het transport, de vernieuwing van energie en een algemene overgang naar biologische landbouw. Op politiek niveau moeten enorme investeringen worden gedaan om duurzame vervoersmiddelen te ontwikkelen. Het is essentieel om het aantal treinen, frequenties en verbindingen te verhogen. En het belangrijkste is dat de belastingen moeten worden aangepast om duurzame vervoersmiddelen aanzienlijk goedkoper te maken dan vervuilende (bijv. de trein versus het vliegtuig). Een andere essentiële verandering die op politiek niveau nodig is, is een echte wil om hernieuwbare energieën te veralgemenen om het land autonoom te maken. Last but not least moeten de landbouwers massaal worden gesteund om een grootschalige overgang naar de biologische landbouw te bewerkstelligen.

Originally posted 2018-04-27 08:35:05.

%d bloggers vinden dit leuk: