Éléonore Martin / PhD student in biomedical physics

UMONS / Physics

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

De natuurkunde speelt een belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatverandering. Zo wordt er bijvoorbeeld enorm vertrouwd op de creativiteit van het bedrijf in de zoektocht naar schone energieën. Na mijn studie op dat gebied realiseer ik me levendig hoe naïef het is om te verwachten dat de wetenschap een antwoord geeft op al onze milieuproblemen, en ik denk dat een volledige verandering van onze samenleving eigenlijk noodzakelijk is om de planeet te redden.
Persoonlijk ben ik me altijd zeer bewust geweest van de problemen rond de klimaatverandering en de opwarming van de aarde en ik probeer op mijn schaal mijn ecologische voetafdruk te verkleinen: ik ben vegetariër, ik loop zoveel als ik kan, ik probeer geen nieuwe te kopen, maar in plaats daarvan tweedehands spullen te upcyclen of te kopen, enz.
Toch kan ik mezelf niet isoleren van de maatschappij in mijn zoektocht naar ecologische consistentie: het is moeilijk om te stoppen met het drinken van alcohol, of mijn elektronica te verminderen om mijn energieverbruik te verlagen, en hoewel de nul-afvalbeweging voor mij erg aantrekkelijk is, kost het me gewoon te veel tijd. Bovendien ben ik niet bereid om mijn sociale leven op te offeren in een poging om tijd te winnen om dingen te doen die verband houden met mijn geloofsovertuiging, zoals naar protesten of marsen of directe acties te gaan, en het is vaak erg ingewikkeld om daar aan deel te nemen op de agenda.
Ik denk ook dat de reikwijdte van wat persoonlijke acties in de wereld kunnen veranderen vrij beperkt is, en ik denk dat acties op grotere schaal nodig zijn: het bevorderen van een levensstijl die minder gebaseerd is op consumentisme (bijvoorbeeld door het verbieden van reclame voor ecologisch onverantwoordelijke bedrijven), het beperken van industrieel afval door het straffen van industrieën die er verantwoordelijk voor zijn, het weer op het goede spoor zetten van de vleesindustrie, wat betekent dat we weggaan van de industriële productie, het bevorderen van en investeren in schone energie, het ontwikkelen van een goedkoop en goed functionerend openbaar vervoerssysteem om mensen uit de buurt van hun auto’s te verjagen, het aanleggen van voetgangers- en fietsersveilige ruimtes, het creëren van meer groene ruimte in de stad, etc.. De ecologische problemen kunnen alleen worden opgelost door onze samenleving te veranderen, die minder gericht moet zijn op consumentisme en zich weer moet verbinden met de natuur.

Originally posted 2019-01-17 21:56:18.

%d bloggers vinden dit leuk: