Estelle Laurent / PhD student

ELIB-UCL / Ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn onderzoek richt zich op de gevolgen van habitatversnippering en klimaatmodificatie voor de dispersiekeuzes van organismen. Aangezien we weten dat de wereldwijde veranderingen dramatische gevolgen zullen hebben voor het verspreidingsgedrag (essentieel voor het voortbestaan van de soorten), maak ik me daar vooral zorgen over.
Om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen, heb ik mijn eigen vaatwasmiddel voor de vaatwasser gemaakt in een poging om het plasticverbruik te verminderen. Ik ga winkelen met mijn eigen stoffen tas en ik gebruik een fles en een lunchbox in plaats van alternatieven voor eenmalig gebruik. Ik probeer ook bewust gebruik te maken van mijn computergewoontes door te werken met zoekmachines en servers die gebruik maken van hernieuwbare energie, e-mails te verwijderen die ik niet nodig heb, laders uit het stopcontact te halen als ik klaar ben…. Ook consumeer ik voornamelijk in het seizoen groenten en fruit en ik verminder de vleesconsumptie in mijn huishouden tot twee keer per week. Het vlees dat we eten is afkomstig van boerderijen in de buurt en voor wie dierenwelzijn een prioriteit is. Ook thuis gebruiken we elektriciteit die 100% groen is.
Deze nieuwe gewoontes zijn niet altijd gemakkelijk te implementeren. Ik zou graag het gebruik van mijn auto willen verminderen, maar het openbaar vervoer maakt mijn dagelijkse woon-werkverkeer overdreven tijdrovend. Ook al proberen we onze consumptie te baseren op lokale producenten, het is veel gemakkelijker om naar een supermarkt te gaan. Tot slot is het moeilijk om de hoeveelheid huishoudelijk afval te verminderen, omdat er veel extra plastic op alles wat je koopt zit.
Ik denk dat de belangrijkste verandering die we vandaag op politiek niveau moeten doorvoeren, is dat we eerst moeten stoppen met de gedachte dat alleen rijke mensen groen kunnen zijn. Ten tweede moet de belastingvermindering voor bedrijfsauto’s worden afgeschaft, aangezien we weten dat de meeste auto’s op de weg bedrijfsauto’s zijn. Ten derde moeten we prioriteit geven aan groene stroom voor de administratie, universiteitsgebouwen…. Ten vierde moeten we ook de kosten van het openbaar vervoer verminderen, bijvoorbeeld door het op te nemen in de belastingen die we betalen. Ten vijfde moeten we mensen aanmoedigen om afval te sorteren door het toegankelijker te maken.
Tot slot denk ik dat we de wereld kunnen veranderen als we het proberen; elke kleine actie is een stap vooruit.

Originally posted 2019-03-11 10:20:31.

%d bloggers vinden dit leuk: