Gauthier Chapelle / In-Terre-dependent researcher & author

Agricultural Engineer, Ecology & Biomimicry

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Terwijl het werken aan ecologische en beschaving instort (samen met mijn vrienden P Servigne & R Stevens), mijn belangrijkste zorgen zijn de snelheid van de klimaatverandering en biodiversiteit instorten in vergelijking met de inertie van het economisch systeem. Andere punten van zorg zijn het mogelijk ontketenen van geweld na een ineenstorting van de fossiele beschaving, zoals blijkt uit het business as usual traject sinds de jaren zeventig; en de wereldwijde onwetendheid over de onderlinge afhankelijkheid van de mensheid met het wereldsysteem, evenals een massale ontkenning van het bestaande niveau van impact van onze soort (aka Anthropoceen).
In mijn dagelijks leven ben ik in 2013 gestopt met het gebruik van vliegtuigen en zal niet meer vliegen, tenzij er extreme noodgevallen zijn (maar ik heb al veel gevlogen); ik heb mijn vleesconsumptie zo veel mogelijk teruggedrongen; ik heb nooit een smartphone gekocht om mijn IT-energieverbruik te beperken en wat indium (aanraakschermen) voor zonnepanelen te bewaren; eet voornamelijk lokaal, biologisch, seizoensgebonden en van kleine winkels of telers; woon in een goed geïsoleerd huis verwarmd met geothermische energie. Ik geef veel conferenties over de ineenstorting van de beschaving, biomimicry, “Life Principles” & de sleutelrol van samenwerking in tijden van schaarste, en verbind mensen door middel van workshops van “The work that reconnects”. De moeilijkere taak is om de systemische impact van ons dagelijks leven op het aardsysteem over te brengen. Het lijkt erg moeilijk voor iemand om zich een manier van leven zonder fossiele brandstoffen & zeldzame aardmetalen voor te stellen die niet als een achteruitgang wordt ervaren. In mijn persoonlijk leven heb ik moeite om volledig vegetarisch te worden en mijn autogebruik zoveel mogelijk te verminderen. De belangrijkste veranderingen waar ik op wacht en voor vecht zijn voor mij het bereiken van een wereldwijd mobilisatieniveau om onze menselijke voetafdruk te verminderen en vervolgens om te keren; en al onze inspanningen te richten op het voorbereiden van de nodige aanpassingsmaatregelen voor een post-fossiele wereld met een gemiddelde temperatuur van 4 tot 6°C hoger. De vraag hoe we volledig kunnen stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen moet ieders prioriteit zijn, en dat is nu al een enorme opgave. Andere prioriteiten: het opbouwen van een economisch systeem dat niet afhankelijk is van groei; en een nieuwe cultuur die andere soorten als leden van dezelfde familie beschouwt in plaats van een verzameling wegwerpvoorwerpen. Dit houdt in dat de patriarchale en hiërarchische manieren van organisatie van menselijke groepen die hebben geleid tot de “verkrachting van de aarde” en massale ongelijkheden tussen mensen worden vervangen door meer inclusieve en “vrouwelijke” systemen.

Originally posted 2018-10-21 13:53:25.

%d bloggers vinden dit leuk: