Guido Gryseels / Director general

Royal Museum for Central Africa / PhD Agricultural Economics

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik heb meer dan veertig jaar gewerkt aan de uitdagingen voor de voedselzekerheid in Afrika. De belangrijkste uitdaging voor de landbouw en het beheer van de natuurlijke hulpbronnen in Afrika vandaag de dag is het vinden van manieren en middelen om de gevolgen van de klimaatverandering, die nu al reëel is en verwoestende gevolgen heeft, het hoofd te bieden. Droogte en aantasting van het milieu leiden tot toenemende armoede, honger en zelfs hongersnood.
Als directeur-generaal van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika stimuleren we onderzoek dat rechtstreeks verband houdt met onderzoek naar klimaatverandering, zowel in de natuur-, biologische als menswetenschappen. We zullen een hogere prioriteit geven aan onderzoeksdomeinen aan thema’s die zullen helpen bij het identificeren van belangrijke problemen en oplossingen voor de matiging van de klimaatverandering. We zetten ons ook in voor een beheer dat duurzaam gebruik van hulpbronnen, energiebesparing, het vermijden van verspilling en het verminderen van ecologische voedselprints stimuleert.
Wij streven naar een samenleving die een effectief beleid ontwikkelt om de effecten van de klimaatverandering te beperken en die veranderingen in gedrag aanmoedigt voor een effectievere ecologische mentaliteit.

Originally posted 2019-01-03 23:46:26.

%d bloggers vinden dit leuk: