Iris Vermeir / Associate professor

Ghent University / Sustainable consumption

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Het belangrijkste punt van zorg is dat veel consumptiebeslissingen zonder veel nadenken worden genomen en zelfs als we erover nadenken, is er een overdaad aan tegenstrijdige informatie over hoe we moeten handelen. In ons onderzoek voor BE4life, ons onderzoekscentrum dat zich richt op het verhogen van het welzijn van mensen door duurzame, gezonde en ethische consumptie te stimuleren, testen we hoe we deze vrij automatische beslissingen kunnen veranderen. Ik probeer mijn eetgewoonten te doorbreken door minstens 3 keer per week veganistisch/vegetarisch/lokaal te eten en rood vlees te beperken tot 1 keer per maand. Geleidelijk aan vervang ik al mijn schoonmaak- en cosmetische producten door duurzame opties. Als ik iets wil kopen (bijvoorbeeld kleding) zoek ik vooral naar tweedehands producten en wacht ik een paar weken om er zeker van te zijn dat ik het product echt nodig heb. Maar ik vind het moeilijk om mijn bezorgdheid om te zetten in acties. Het is moeilijk om gewoontes te doorbreken, vooral wanneer de duurzame manier van leven soms moeilijker (en duurder) is. Kleine veranderingen in de keuzeomgeving helpen me om duurzamere beslissingen te nemen zonder er veel moeite in te steken. OMy koelkast bevat voornamelijk vegetarische opties die me helpen om de vleesinname te beperken. Ik heb me geabonneerd op een aantal duurzame leefstijlen die me regelmatig updates sturen. Deze kleine stappen maken een duurzame optie gemakkelijker beschikbaar en top-of-mind, dus ik zal er automatisch meer gebruik van maken. En het helpt, het wordt makkelijker en ‘normaal’ om bij mijn dagelijkse beslissingen rekening te houden met duurzaamheidskwesties. Het beleid moet het gemakkelijker maken om duurzaam te handelen door voorrang te geven aan duurzame opties. Als ze duurzame producten alleen maar de norm maken door de beschikbaarheid te vergroten en ze betaalbaarder en aantrekkelijker te maken, zullen de mensen volgen. Ook het beleid en de politiek moeten het goede voorbeeld geven en bij elke beslissing die zij nemen, rekening houden met duurzaamheid.

Originally posted 2019-03-24 08:59:20.

%d bloggers vinden dit leuk: