Jean-Thomas Cornelis /Chargé de cours

University of Liege / Soil science and biogeochemistry

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn belangrijkste zorg is hoe de mens erin “geslaagd” is om het evenwicht van elementen en energie in terrestrische ecosystemen te verstoren, op zeer korte tijdschalen. Dit betekent dat de poelen en stromen van elementen die essentieel zijn voor fauna en flora nu volledig onevenwichtig zijn. Ondanks het feit dat de mens heeft gewerkt met de complexiteit van het functioneren van het ecosysteem, zijn de door de mens ontworpen, ongeraffineerde agro-ecosystemen bijna volledig gecontroleerd door antropogene praktijken. Wij zijn verantwoordelijk voor het creëren van “luie” agro-ecosystemen die hen de voedingsstoffen geven wanneer ze die nodig hebben en onder de “optimale” (in termen van productiviteit) omstandigheden. Dit houdt in dat de plant niet meer de nodige interacties ontwikkelt met microbomen, mineralen en organisch materiaal, die verantwoordelijk zouden zijn voor meer resistent en veerkrachtigere agro-ecosystemen.
Zo leven we ook: sneller en eenvoudiger. De veranderingen die we moeten doorvoeren zijn dus om mensen weer in contact te brengen met de natuur. Het is wat we proberen te doen in onze familie die onze groenten koopt in een lokale permacultuurboerderij (Graines d’Avenir, beheerd door François Wiaux).
Op deze manier kunnen onze twee kleine jongens de energie begrijpen die nodig is om voedsel te produceren. Het probleem is dat als we beter willen consumeren, dit duurder is. Maar de oplossing is om minder, maar beter te consumeren.
In mijn professionele leven doe ik mijn best om het openbaar vervoer te gebruiken.
Maar het is jammer dat een vlucht in Wenen minder duur is dan de trein. We moeten wel subsidie krijgen als we aantonen dat we de trein in plaats van het vliegtuig gebruiken.
Ik zou willen vragen om een wet, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor het behoud van de aarde/milieu, die erop gericht is om acties/initiatieven ter bevordering van het behoud van het milieu toe te kennen, ik bedoel het evenwicht van de natuurlijke fluxen in de ecosystemen op het land en in de oceanen. in 2020 zal de rijkste mens niet degene zijn die investeert en meer geld krijgt, maar degene die investeert en meer winst krijgt voor de natuur.

Originally posted 2018-06-12 23:21:40.

%d bloggers vinden dit leuk: