Jerome Mallefet / Research associate FNRS

Université catholique de Louvain / Marine biology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

We vallen in de muur: te veel vervuiling, te veel gebruik van fossiele brandstoffen, te veel productie van plastic, te veel afval, te veel consumptie, veel te veel hulpbronnen …. op aarde en in de oceanen is de aarde moe van ongecontroleerde menselijke activiteiten. Onze oceanen verstikken, als dit zo doorgaat, zal de mensheid verdwijnen.
Wij dragen bij door afval te verminderen, energie te besparen en ons bewust te zijn van onze ecologische voetafdruk: dakisolatie van het huis, fotovoltaïsche panelen, recycling van regenwater, insectenhotel in de tuin, nestkastjes, hindernissen op de plantage, gebruik van kortsluiting, geen plastic zak,. Op zeeniveau neem ik sinds vele jaren deel aan het ecologisch bewustzijn voor duikers, respect voor het mariene milieu, openbare conferenties over de toestand van onze maritieme hulpbronnen ….
We hebben niet alleen geld geïnvesteerd maar ook tijd en tijd en het is niet altijd gemakkelijk om (slechte) gewoonten te veranderen, maar het is de moeite waard, als iedereen daarheen gaat als iedereen er naartoe gaat, zullen we dingen verplaatsen.
Onze politici moeten niet op de korte termijn denken voor hun positie, maar op de middellange en lange termijn om onze werkwijzen grondig te veranderen. Het is noodzakelijk om de isolatie van de gebouwen te ondersteunen om de energieverliezen te verminderen, om de vervanging van de verwarmingssystemen te bevorderen, om een echt geïntegreerd en functioneel systeem van meerdere energiebronnen te ontwikkelen dat in de essentiële behoeften van onze samenlevingen kan voorzien (maar we moeten eerst en vooral deze behoeften beheersen en verminderen).
Onze oceanen moeten worden gered en er moeten meer beschermde mariene gebieden worden gecreëerd, het is essentieel om milieuvriendelijke aquacultuur te bevorderen.

Originally posted 2019-03-13 10:44:53.

%d bloggers vinden dit leuk: