Jo Lebeer / Associate professor

University of Antwerp / Medicine, rehabilitation

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Mijn grootste zorg is dat de opwarming van de aarde extreme weersomstandigheden zal veroorzaken die de lokale economieën van miljoenen mensen in de wereld zullen verstoren, omdat het klimaat op sommige plaatsen te warm en te droog zal zijn en op andere plaatsen te nat. Dit zal mensen dwingen te migreren, meer migratiedruk veroorzaken in de koelere en hogere plaatsen in de wereld.
Acties: Ik fiets altijd naar het werk en andere plaatsen in de stad; voor het interstedelijk vervoer gebruik ik de trein + fiets; we nemen nooit het vliegtuig om op vakantie te gaan; we geven de voorkeur aan trein of auto. We hebben ons huis geïsoleerd en zijn overgeschakeld op warm water door middel van een hoogrendementsketel. In een nieuw huis willen we graag een zonneboiler en bodemwarmte hebben. Bij het kopen van producten kijken we naar waar ze vandaan komen. Onze voetafdruk is op deze manier in een paar jaar tijd met 50% gereduceerd. Als we het kunnen doen, zou de rest van de wereld het kunnen doen.
Moeilijkheden: treinen kosten veel meer dan vliegtuigen voor dezelfde afstand. Elektrische auto’s zijn te duur, hun brandstofautonomie is niet lang genoeg en de keuze aan auto’s is beperkt. Producten van de andere kant van de wereld zijn relatief te goedkoop omdat er geen rekening wordt gehouden met milieuschade. Zelfs producten uit andere EU-landen zijn soms goedkoper dan lokale producten
Politieke actie: maak treinen goedkoper dan vliegtuigen voor dezelfde afstand; dit betekent dat het vliegverkeer veel zwaarder wordt belast dan de door de Nederlandse regering voorgestelde symboolfunctie van 7 euro per ticket. Investeren in openbaar vervoer, in klimaatvriendelijke energieproductie, in onderzoek naar afvalpreventie en afvalverwerking, onderzoek naar betere batterijen, naar cradle-to-cradle economie

Originally posted 2019-03-21 09:24:55.

%d bloggers vinden dit leuk: