Mathieu Luyckx / Assistant Chief Resident / PhD student

Cliniques universitaire Saint-Luc / De Duve Institute – UCLouvain / Medecine – Gyneco oncology – complexe surgery and fertility

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Belangrijkste aandachtspunten:
We zien een stijging van gynaecologische kanker bij (zeer) jonge patiënten die we eigenlijk niet volledig kunnen verklaren – we zien vooral in België een belangrijke stijging van het aantal, maar ook van de ernst van endometrioseziekten (buigzame laesieontstekingen, die pijn en infertiliteit bij jonge patiënten veroorzaken). Deze twee feiten kunnen in verband worden gebracht met waterverontreiniging en endocriene peerturbator. Wij merkten ook een dramatische degradatie in de kwaliteit van het sperma deze laatste decennium (OMS wijzigen “de normale waaier” in 2014 omdat bijna geen van de sperme onderzoek werd beschouwd als normaal met de oude reeksen).

  • Verandering die ik zal doorvoeren:
    Lokaal eten heeft de voorkeur / vermijd het gebruik van palmolie in het vliegtuig (alleen als het verplicht is voor het werk, als online vergaderen niet haalbaar is en een internationaal congres in mijn vakgebied – geen/rarely voor vakantie)/ stop met één auto en koop een elektrische fiets met iets om mijn 3 kinderen (gepland)/ Isolatie van mijn huis om energie te besparen / gebruik van “one use plastic bag”/ Start een compost / Stop met het kopen van kleding zolang ik genoeg heb in goede staat / Gebruik tweedehands boodschappen om te kopen/verkopen….. en ik ben de molen om elke dag op zoek te gaan naar nieuwe actie
  • Mijn grootste probleem is het belang van het te doen werk, dat op een dag onmogelijk lijkt….. maar ik wil niet opgeven. De andere als je goede informatie moet vinden; vooral over de beste manieren om je ecologische impact te verminderen; je hebt duizenden informatie over hoe dramatisch de situatie is, maar nog niet genoeg betrouwbare informatie over wat de beste manier van (collectieve) actie is.
  • De samenleving moet accepteren dat zij hun manier van leven, hun comfort en hun ecotoxische gewoonte veranderen. Het politieke niveau moet radicale maatregelen nemen voor de bevolking en de industrie, ook al zou dat grote gevolgen hebben voor de economische, sociale en gezondheidssituatie, maar dat zou nooit zo dramatisch zijn als een volledige desctrucion van de aarde.

Originally posted 2018-09-03 18:09:27.

%d bloggers vinden dit leuk: