Michel Massart / Administrator

Copernicus Space Program, European Commission / Geographer

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

In de ruimtevaartsector zijn we bezig met de uitvoering van een belangrijk programma van de Europese Unie voor aardobservatie en -monitoring per satelliet. Het doel van het programma is natuurlijk het monitoren van het milieu, het bekijken van de klimaatveranderingsproblematiek en het ondersteunen van de uitvoering van het beleid. Het programma en zijn instrumenten zijn ontworpen om het duurzaam beheer van het milieu te ondersteunen, maar omdat de informatie gratis en voor iedereen toegankelijk is, kan ze ook worden gebruikt om negatieve effecten op het milieu te hebben. Het programma is gebruikersgericht maar ook marktgericht en gericht op business development. Groei wordt voornamelijk begrepen als economische groei en niet echt als groei van de levenskwaliteit. We moeten hard werken aan de strategie van de gebruikers om deze potentiële negatieve effecten te compenseren. In deze digitale wereld van grote hoeveelheden gegevens zijn momenteel alleen de gebruikelijke verdachten in staat om de beschikbare informatie te begrijpen en ten volle te benutten, waardoor een monopolistische situatie ontstaat.
Natuurlijk proberen we het milieu te respecteren in ons dagelijks gezinsleven, door het eten van lokaal, biologisch voedsel, het respecteren van de seizoenen en het bijna stoppen van de vleesconsumptie. We hebben één auto voor het gezin en ik maak altijd gebruik van het openbaar vervoer, wat gemakkelijk en zelfs verplicht is, omdat ik geen rijbewijs heb. We hebben onze kinderen geleerd met respect voor het milieu. We leren hen hun verbruik te verminderen, waardoor de restjes beperkt blijven. Buiten de familie is onze actie beperkt. We moeten zeker meer doen.
Het ontdekken van andere culturen maakt deel uit van onze familie-interesse en is ook een belangrijk element voor de opvoeding van onze kinderen. We houden van reizen, dit impliceert vaak het gebruik van vliegtuigen, we proberen het te beperken, maar we denken nog steeds dat reizen belangrijk is om andere manieren van leven te begrijpen en te leren en de anderen te respecteren. Ik heb dezelfde zorg in mijn werkzame leven om deel uit te maken van een wereldwijd programma. Dit vereist regelmatige missies en vluchten. Wanneer het niet te ver is, is de trein bevoorrecht en wanneer mogelijk wordt er gebruik gemaakt van videoconferencingfaciliteiten. Nieuwe communicatietechnologieën bieden meestal goede oplossingen.
De acties op lokaal niveau (gemeenten, steden) zijn essentieel. Zij moeten beter worden ondersteund door de nationale autoriteiten. De oplossingen komen van de burgers en van lokale verenigingen. Op nationaal niveau is onderwijs een sleutelelement. Het is onrealistisch om te geloven dat mensen het milieu zullen respecteren als ze hun buren niet respecteren. Een sterke civiele opleiding moet deel uitmaken van het studentenleven.

Originally posted 2018-11-13 12:55:27.

%d bloggers vinden dit leuk: