Myriam Dumortier / Policy Officer, Guest Professor

European Commission, University of Ghent / Biodiversity, ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Belangrijkste aandachtspunten: Biodiversiteit en klimaat zijn ingestort en de mensen die er het meest door worden getroffen, zijn degenen die het minst aan hebben bijgedragen. In de toekomst zullen er enorme aantallen onschuldige vluchtelingen zijn.
Veranderingen: Ik ben 30 jaar geleden vegetariër geworden, ik heb nog nooit een auto gehad, ik woon in een klein huisje, ik oogst mijn eigen groenten via door de gemeenschap ondersteunde landbouw, ik koop ander voedsel van lokale producenten via Voedselteams of op de lokale biologische markt, ik koop andere producten bij Ohne, ik koop andere producten bij Ohne, ik ben al jaren niet meer in een supermarkt geweest, mijn telefoon is een Fairphone, ik heb mijn spaarrekening bij Triodos, ik heb een pinpas van NewB, we gaan met de trein op vakantie, we hebben zonnepanelen op het dak en onze elektriciteitsmaatschappij is Ecopower. Ik ben betrokken bij lokale gemeenschapsactiviteiten, het delen van ideeën en het helpen van anderen om duurzamer te leven. Het zoeken naar een duurzame levensstijl is een continu proces dat nooit afloopt, en het is echt leuk om vooruitgang te boeken en ervaringen te delen.
Moeilijkheden: We zijn nog steeds afhankelijk van fossiele brandstoffen voor verwarming (gas), ik vind daar vooralsnog geen manier om van af te komen. Soms (één keer per jaar) ga ik op missie voor mijn werk, en bij gebrek aan tijd moet ik het vliegtuig nemen. Kleding is een andere kwestie: hoewel ik zeer weinig kleding koop, is het nog steeds erg moeilijk om biologische kleding te vinden die geproduceerd is zonder mensen uit te buiten.
Belangrijkste wijzigingen: We moeten kiezen voor systeemverandering, voor de maatschappij als geheel, en niet bang zijn, het zal alleen maar voordelen opleveren. Als we allemaal zouden kiezen voor lokale biologische voeding, zou dit het verbruik van fossiele brandstoffen en de druk op de biodiversiteit op maatschappelijke schaal drastisch verminderen. Als we allemaal ons geld zouden overmaken naar banken die garanderen dat het niet wordt geïnvesteerd in fossiele brandstoffen of andere niet-duurzame praktijken, zou de wereld automatisch een betere plek worden.

Originally posted 2018-10-25 16:54:41.

%d bloggers vinden dit leuk: