Nicolas STURARO / Research scientist

University of Liège – Laboratory of Oceanology – FOCUS / Marine ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Als wetenschapper op het gebied van marien onderzoek heb ik de gelegenheid gehad om eenverscheidenheid aan bedreigingen voor de mariene biodiversiteit te bestuderen. Meer dan tien jaar lang heb ik een groot aantal zeegrasvelden en koraalriffen gemonitord en heb ik de mogelijke effecten van de opwarming van de aarde, waterverontreiniging en overbevissing op de mariene biodiversiteit gekwantificeerd. Het is van vitaal belang dat de bedreigingen voorde biodiversiteit worden verminderd, zodat de mariene ecosystemen en mondiale economieën gezond en evenwichtig blijven voor de huidige en toekomstige generaties.
Hoewel er een essentieel klimaat- en milieubeleid wordt ontworpen en uitgevoerd, kan elkeburger op deze kwetsbare planeet actie ondernemen om de impact ervan op ecosystemen te verminderen. Toen ik dit besefte, dacht ik na over mijn gewoonten en de gevolgen daarvan en besloot ik mijn impact op verschillende manieren te verminderen. Ik koop nu het grootste deel van het voedsel van een markt die kortere distributiekanalen aanmoedigt en biologische producten in bulk verkoopt. Ik vermijd het kopen van verpakte produkten ik gebruik herbruikbare zakken. Dit helpt de opwarming van de aarde te verminderen, onnodige verspilling te voorkomen en het risico op waterverontreiniging te verminderen. Daarnaast heb ik een navulbare waterfles bij me en heb ik mijn vis- en vleesconsumptie teruggebracht tot ongeveer één stuk om de twee weken – ik vermijd altijd overbevistevissoorten en rundvlees – en ik mis het helemaal niet. Hoewel mijn carrière vereist dat ik eenpaar keer per jaar naar conferenties en veldmissies vlieg, kies ik er altijd voor om naar mijnwerk te lopen en gebruik te maken van het openbaar vervoer als ik niet op reis ben, waardoorde CO2 uitstoot verminderd. Door mijn oude gewoonten te vervangen door deze nieuwe, kleine acties die gemakkelijk in mijn dagelijks leven werden geïntegreerd, geloof ik dat ik de ecosystemen van de aarde help te behouden.
Iedereen kan een belangrijke rol spelen en de toekomstige toestand van onze planeetverbeteren. De keuzes en acties die wij vandaag maaken, zullen een grote invloed hebben op onze kinderen en hun toekomstige levenskwaliteit. Ook op maatschappelijk en politiek niveau zijn belangrijke veranderingen nodig. Ik ben van mening dat een grote politieke betrokkenheidvan de burger essentieel is. Verder moeten overheden snel handelen om de economische modellen te veranderen (er bestaan vele alternatieven), wat zal bijdragen tot een duurzamere samenleving. Wanneer soorten en ecosystemen worden gerespecteerd, zal de bewoonbaarheid op lange termijn op de planeet worden gewaarborgd.

Originally posted 2018-06-12 12:29:15.

%d bloggers vinden dit leuk: