Niels Souverijns / PhD student

KU Leuven / Climatology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Als klimaatwetenschapper op Antarctica volg ik de evolutie van de Antarctische ijskap en de bijdrage ervan aan de zeespiegelstijging. Uit onderzoek is gebleken dat de bijdrage van Antarctica aan de wereldwijde zeespiegelstijging exponentieel stijgt en door de trage reactietijd van de ijskap zal dit waarschijnlijk ook in de komende decennia een rol blijven spelen bij de zeespiegelstijging. Het is daarom noodzakelijk om zo snel mogelijk te streven naar een koolstofvrije samenleving. Wetenschappers van onze afdeling proberen hieraan bij te dragen door gebruik te maken van het openbaar vervoer in hun dagelijkse woon-werkverkeer, maar ook bij het bijwonen van conferenties. Bovendien is het aantal deelnemers aan de conferentie zo veel mogelijk beperkt en worden er zo vaak mogelijk nachttreinen of internationale treinen ingezet als fysieke aanwezigheid nodig is. Bovendien worden de vliegafstanden geminimaliseerd en wordt de hoeveelheid koolstof die door vluchten wordt uitgestoten gecompenseerd door bij te dragen aan een klimaatfonds.
Als burger van een klein dorpje in de provincie Limburg kom ik vaak problemen tegen om mezelf op een milieuvriendelijke manier te vervoeren, omdat auto’s vaak de enige optie zijn om me te verplaatsen (zeker ’s avonds). Een toename van de beschikbaarheid van het openbaar vervoer is daarom belangrijk. Bovendien is onderzoek naar milieuvriendelijke technologie een van de manieren om de toekomstige klimaatverandering aan te pakken. Overheden zouden zich daarom meer moeten inspannen om deze inspanningen te subsidiëren en milieuvriendelijke alternatieven voor transport, kunststoffen, enz. te bevorderen.

Originally posted 2019-02-14 09:28:10.

%d bloggers vinden dit leuk: