Paul Bacquet / Former PhD student no longer active

formerly UCLouvain / Evolutionary biology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik maak me vooral zorgen over de kettingreactie die het gevolg zal zijn van de opwarming van de aarde en het verlies aan biodiversiteit, en vooral over het feit dat we ons niet volledig bewust zijn van de gevolgen daarvan voor ons toekomstige leven. Ik denk dat de scepsis over deze verschijnselen het feit is dat mensen onwetend zijn of tegengestelde directe belangen hebben.
Ik leef absoluut op een aangepaste manier van leven met als doel mijn voetafdruk op het milieu te minimaliseren. Ik heb geen auto en gebruik het openbaar vervoer (trein, bus) om aan mijn werk deel te nemen (60 km). Ik gebruik een fiets om me te verplaatsen in de stad Brussel. Voor vakanties reis ik met de trein voor afstanden onder de 1500 km. Voor langere afstanden probeer ik vluchten te vermijden door de reis op te splitsen in kleinere stukken. Ik heb al vele jaren mijn bestemmingen binnen Europa gekozen. Als consument koop ik liever lokale producten om de transportafstanden te verkorten, omdat deze transporten voornamelijk over de weg of door de lucht plaatsvinden en niet per spoor of over zee. Ik ben geen vegetariër en ben niet van plan er een te worden, maar ik koop maximaal één keer per week vlees. Ik koop meestal biologisch voedsel met het idee om het gebruik van pesticiden in de landbouw te verminderen, en vermijd verpakkingen omdat ze in een mum van tijd naar de prullenbak gaan en vervangen kunnen worden door herbruikbare containers.
Ik ben niet de eigenaar van het huis waar ik woon, dus ik ben terughoudend in de verbeteringen die ik kan aanbrengen om de uitstoot/consumptie te verminderen. Ik leef echter in een gemeenschappelijke ruimte die de benodigde ruimte en vervolgens de energie die nodig is om die te verwarmen, optimaliseert (naast het dwingen van je om minder egoïstisch te leven en je er goed van bewust te maken dat je in een samenleving leeft met verschillende mensen om die ruimte te begrijpen en te respecteren).
Afgezien van de noodzaak van specifieke politieke maatregelen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, is het volgens mij van het grootste belang dat we uit de val van de wereldeconomie geraken. De politiek is te afhankelijk van de behoeften van grote bedrijven in een economie die steeds lagere kosten (belastingen of lonen) nastreeft. Zolang het fiscaal goedkoper is om een werknemer een auto met een tankkaart te geven dan de equivalente loonsverhoging of vrije tijd, zolang de reguliere arbeidstijd toeneemt en mensen nog steeds meer werkloos worden, zolang lokale producten uit eigen land duurder zijn dan buitenlandse industriële producten, kunnen we niet verwachten dat het klimaat en de biodiversiteit zich herstellen.

Originally posted 2018-12-18 09:12:08.

%d bloggers vinden dit leuk: