Pierre Biot / Head of Unit in charge of biodiversity at federal level

FPS Health, Food chain safety and environment / Agronomy, environment, health

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Bezorgdheid: we hebben alle cijfers en we weten wat we moeten doen om evenwichtiger te zijn en dus een evenwichtiger aarde te hebben, maar een bewustzijnsverandering blijft een persoonlijke beslissing die niet wordt ondersteund door de organisatie van de samenleving.
Uitgevoerde acties op persoonlijk niveau: Vervoer: gebruik van een opvouwbare elektrische fiets, openbaar vervoer en indien onmogelijk anders het huren van een auto door gebruik te maken van een deelplatform. Voedsel: geen vlees en bijna geen vis, bio-voedsel, voornamelijk lokaal geproduceerd. Gezondheid: fysieke oefening elke ochtend, meditatie oefening elke avond. Energie: de temperatuur van het huis bij max. 20°C wordt ingesteld wanneer ik wakker word of wanneer ik van buiten kom.
Moeilijkheden: om anderen te overtuigen van de kosten voor het milieu die niet zijn opgenomen in de goedkoopste producten die we kunnen kopen en van de voordelen die de natuur om ons heen gratis biedt voor onze gezondheid.
Belangrijke veranderingen in de samenleving: er zijn dringend overgangen nodig voor vervoer, voedsel, gezondheid,…. maar zijn vertraagde verkiezingen na de verkiezingen; de regering is naar mijn mening verantwoordelijk voor het versterken van het bestaande kader of voor het opzetten van een kader; het verstrekken van informatie aan de consument om keuzes te maken is niet langer voldoende; een mainstreaming van niet alleen klimaatverandering, maar ook biodiversiteit en oceanen moet worden gedaan in elke regering en in elke sector, omdat deze elementen de basis vormen van onze welvaart en ons welzijn; de in onze landen ontwikkelde wetenschap moet leren samenwerken met andere benaderingen om andere manieren te onderzoeken om met onze gezondheid en onze omgeving om te gaan; overgangen vereisen out of the box denken; een bewustzijnsverschuiving vereist nieuwe vaardigheden zoals meditatie die een enorm verschil kunnen maken in de manier waarop de maatschappij werkt.

Originally posted 2018-07-17 01:22:21.

%d bloggers vinden dit leuk: