Raf Aerts / Scientist

Sciensano (Belgian Scientific Institute of Health) / Ecology, conservation biology and human health

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Ik heb bossen en agro-ecosystemen op vier verschillende continenten bestudeerd om te begrijpen hoe menselijke activiteiten en milieuveranderingen van invloed zijn op de biodiversiteit, ecosystemen en de gezondheid en het welzijn van de mens.  Ik zie consequent dat menselijke activiteiten, zelfs in ecologisch gecertificeerde agrobossen, belangrijke soortenverliezen, aantasting van de ecosysteemstructuur en microklimaat- en milieuvervuiling veroorzaken.  Het effect van menselijke activiteiten op ecosystemen is moeilijk omkeerbaar.  Het herstel van ecosystemen is een uitdaging en vereist grote en langdurige inspanningen.  De milieuverandering ontwikkelt zich tot een onomkeerbare milieubreuk.  We hebben veel te lang geprobeerd om onze ecosystemen aan te passen aan de gevolgen voor de mens: we hebben geprobeerd om ‘robuuste’, klimaatbestendige ecosystemen te creëren.  Wat we eigenlijk nodig hebben, is het verminderen van onze impact op ecosystemen, zodat de natuur de natuur kan zijn en niet veerkrachtig kan worden gemaakt.  Het verminderen van onze behoefte aan land en onze emissies in verband met onze voeding, consumptiepatronen, vervoerswijzen en levensstijl is essentieel.
In onze familie beperken we de vlees- en zuivelconsumptie. Wij produceren en consumeren groenten van eigen bodem.  We gaan te voet naar school.  Ik gebruik mijn fiets en de trein om naar mijn werk te gaan.  Wij vermijden de aankoop van plastic producten die in verre landen worden geproduceerd.  We hebben 100% groene stroom.  We doen aan sporten die geen infrastructuur nodig hebben die de open ruimte of de natuur vervangt.  We nemen deel aan burgerwetenschappelijke projecten die de kwaliteit van onze omgeving meten.  Ik draag bij aan het duurzame beheer van onze lokale openbare bossen.  Wij ondersteunen natuurorganisaties.  Wij ondersteunen het milieubewustzijn van onze dochter.
We beseffen dat we deze keuzes kunnen maken omdat we dat kunnen.  Veel gezinnen bevinden zich misschien niet in een situatie waarin ze vrij zijn om de meest milieuvriendelijke optie te kiezen.  Als we onze ecologische voetafdruk als samenleving willen verkleinen, is het oplossen van sociale ongelijkheden een prioriteit.  Het vergroenen van onze steden, zodat iedereen toegang heeft tot groen van hoge kwaliteit, zou een goed begin zijn.

Originally posted 2018-05-13 09:10:20.

%d bloggers vinden dit leuk: