Renate Wesselingh / Professor

UCLouvain / Evolutionary ecology

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Zorgen: De wereldbevolking neemt nog steeds snel toe en hoewel de armoede is afgenomen, wat op zich een welkome ontwikkeling is, betekent dit ook dat onze ecologische voetafdruk steeds groter en groter wordt. Klimaatverandering, milieuvervuiling en habitatverlies voor miljoenen andere soorten zijn het gevolg, en een aantal van deze veranderingen, zoals het uitsterven van vele soorten, zijn niet omkeerbaar. Wij, de enige soort die in staat is om ver voorbij zijn eigen levensduur vooruit te plannen, moeten de puinhoop die we zelf hebben gemaakt opruimen en onze impact verminderen door de groei van onze bevolking te vertragen en onze manier van leven beter te laten aansluiten bij de natuurlijke wereld.
Bijdragen: Ik verklein mijn eigen impact op de planeet door geen auto te bezitten en het grootste deel van mijn verplaatsingen per fiets of openbaar vervoer te doen, waar mogelijk biologisch voedsel van lokale producenten te kopen, verpakkingen te hergebruiken en ons oude huis te renoveren met ecologische bouwmaterialen, zoals houtvezelisolatie in plaats van steenwol. In de zomer zorgt de zon voor de warmwaterketel en zijn fotovoltaïsche panelen in de planning. Ik geef de natuur veel ruimte in mijn tuin. Maar de beslissing die waarschijnlijk de grootste impact heeft voor de planeet is het feit dat ik geen kinderen heb.
Moeilijkheden: wonen in een oud huis (1700s) maakt energiezuinige en koolstofneutrale verwarming een stuk moeilijker. De CO2 die wordt bespaard door een bestaand huis te hergebruiken in plaats van een nieuw huis te bouwen, wordt snel weer geproduceerd door het te verwarmen zonder veel isolatie. Door extra lagen aan de binnenzijde toe te voegen wordt de beschikbare ruimte beperkt, aan de buitenzijde verliest het huis zijn gezicht en karakter. Het installeren van vloerverwarming is niet mogelijk met een oude tegelvloer.
Samenleving: De overheid moet duidelijke richting geven voor de toekomst, proactief zijn en de transitie voor mensen met weinig middelen faciliteren. Mensen die geld over hebben, moeten de kans krijgen om te investeren in transitieprojecten om minderbedeelden te helpen.

Originally posted 2018-04-28 01:10:17.

%d bloggers vinden dit leuk: