Renaud LOUIS / Professor of Pneumology

University of Liege-CHULiege / Pneumology-Respiratory Medicine

De vertaling van deze getuigenis werd automatisch gegenereerd door een vertaalprogramma. Bedankt voor uw begrip.

Luchtvervuiling door fijnstof en ozon heeft een dramatische invloed op de gezondheid van de longen van de bevolking in het algemeen.
Bij predispoded mensen zoals astmapatiënten of patiënten die lijden aan chronisch obstructieve longziekten (COPD) die 15% van de polulatie beïnvloeden, wordt de piek van de luchtvervuiling in de winter of in de zomer geassocieerd met een verhoogde morbiditeit en mortaliteit bij patiënten met astma en COPD. Bovendien gaat langdurige blootstelling aan fijne deeltjes PM 2,5 µm gepaard met een toename van longkanker. Landen met een hoog PM 2,5-gehalte in Europa worden geassocieerd met een hoge prevalentie van longkanker, waarvan de prognose ondanks de recente vooruitgang nog steeds slecht is.
De opwarming van de aarde heeft een invloed op de groei van de planten (wat niet noodzakelijkerwijs slecht is), maar daardoor zal het pollineseizoen diepgaand veranderen en verlengen. Dit zal de last van luchtallergieën de komende decennia waarschijnlijk nog vergroten. Verandering in de gemiddelde temperatuur beïnvloedt ook de microlibilogische ecologie met de terugkeer van sommige besmettelijke ziekten, meestal beperkt tot Afrika, in Zuid-Europa.
Wat te doen:
Persoonlijk niveau
Om telewerken in mijn administratief personeel te bevorderen en deelname aan “pseudowetenschappelijke” bijeenkomsten in het buitenland en ver daarbuiten te ontmoedigen, bijeenkomsten die in feite zaken en toerisme zijn. Om buitensporige en nutteloze e-mails te verminderen, aangezien ik onlangs begreep dat het internetnetwerk wereldwijd een belangrijke bijdrage levert aan de CO2-productie. Het verminderen van misbruik van het voorschrijven van geneesmiddelen, die in sommige gevallen (ouderen) geen klinische voordelen hebben, maar eerder preventieve geneeskunde aanmoedigen door regelmatige en zachte lichaamsbeweging. Om de fiets, de trein of ander openbaar vervoer te gebruiken waar mogelijk om de fiets en het openbaar vervoer (trein) te gebruiken waar mogelijk. Om kleding te recyclen. Het produceren van groene energie door gebruik te maken van fotovoltaïsche panelen.
Politiek niveau
het vervoersbeleid wijzigen door groene energie te bevorderen en door belasting te heffen op fossiele brandstoffen (vliegtuigen, diesel- en benzineauto’s).
Bevordering van het lokale toerisme: oprichting van een openbare bank ter ondersteuning van de groene economie: oprichting van een Europees wetenschappelijk en medisch netwerk dat belast is met de validering van de beste behandelingsstrategie.

Originally posted 2019-02-22 18:07:30.

%d bloggers vinden dit leuk: